SITGES

La CUP, per una autèntica Cultura Popular

CUP Sitges 16-05-2011 22:43 Lectures 1009

Arxivat a:

Des de la CUP pensem que aquestes manifestacions són la màxima representació de la participació social a la vila i que aquesta ha de ser la clau per a aconseguir una autèntica unió del poble de Sitges, que permeti fomentar la participació de la societat i augmentar l’autoestima envers la cultura i el poble. Els projectes culturals populars tenen un gran poder de cohesió social i justament per aquest motiu pensem que la cultura ha de ser el pal de paller de la Unitat Popular de Sitges.

A Sitges ha de quedar clar que la política cultural que es dugui a terme ha de servir per revitalitzar i enfortir la societat en condicions d’igualtat. Cal deixar de pensar en la manera que s’està fent a l’Ajuntament i passar a escoltar les entitats, per facilitar-los la feina, perquè puguin centrar-se en les seves propostes i no perdre el temps i les ganes en les tasques burocràtiques que es necessiten per tirar endavant les seves iniciatives. Com ha fet la CUP abans i durant la campanya i com continuarà fent, ens hem d’acostar a totes i cadascuna de les entitats sense excepcions ni privilegis.

Només d’aquesta manera promocionarem i difondrem la nostra cultura local a través de la xarxa associativa que tenim. És un error pensar que col·locarem Sitges com a referent cultural només a partir de l’alta cultura, que tot i que aporta un important valor afegit al poble no ha de ser sinó la cirereta d’un pastís basat en la llibertat d’expressió i el respecte a les persones i a les nostres tradicions. Tampoc podem pensar en macroprojectes i en macrofinançaments que comprometen el nostre futur i que moltes vegades poc tenen a veure amb la nostra vila, el nostre patrimoni i la nostra tradició. Hem de treballar amb els productes i elements que tenim per projectar el nostre poble i crear noves ambicions que facin situar-nos en un nivell capdavanter sense posar en joc la personalitat del poble ni de la comarca.

Hem d’aconseguir que l’Ajuntament només faci el paper d’eficient gestor en la cultura i que siguin les associacions i entitats de la vila les que desenvolupin les seves inquietuds culturals. I això s’aconsegueix fent que l’Ajuntament estigui al servei de la Cultura i no a l’inrevés, com és ara habitual. Això vol dir dotar Sitges d’uns espais adequats i a les associacions d’uns recursos i convenis justos per facilitar que el conjunt d’entitats puguin desenvolupar un programa sense trobar-se pals a les rodes a cada cantonada.

No podem oblidar que l’Ajuntament és el primer responsable del manteniment i la gestió de totes les infraestructures i els equipaments culturals que tenim i per això és imprescindible la creació d’un Pla d’Equipaments Culturals que serveixi de full de ruta i asseguri que hi haurà les mesures necessàries pel manteniment d’aquests espais i el funcionament de manera transparent, tant per part de les entitats com de l’Ajuntament. A més, aquest Pla permetria conèixer les necessitats reals de cultura a Sitges i podríem establir prioritats per a la construcció o l’aprofitament dels espais que tenim actualment. Alguns casos flagrants en malbaratament de recursos o desaprofitament d’espais públics demostren que Sitges necessita urgentment aquest Pla.

Hem de lluitar per recuperar les instal·lacions que tenim i tenir la capacitat d’aprofitar-les i de donar-hi vida cultural en la multitud d’àmbits que hi ha actualment a Sitges. Només cal veure l’estat de les biblioteques, tant la Santiago Rusiñol com la Roig i Raventós, que estan lluny de ser un referent quant a instal·lacions i desenvolupament d’activitats. O pensar en el que ha passat amb l’antic mercat municipal i prendre’n nota perquè no pugui tornar a succeir. O veure l’estat del Patronat. O el desaprofitament de l’Estudi Vidal. Hem de lluitar per recuperar les instal·lacions que tenim i tenir la capacitat d’aprofitar-les i de donar-hi vida cultural en la multitud d’àmbits que formen la vida social sitgetana. Sitges ho necessita i la CUP treballarà per aconseguir-ho. 


Cap a la Unitat Popular

CUP

CUP

Una porta oberta més per a la construcció d'una vila crítica, justa i igualitària

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament