SITGES

La CUP, per una autèntica Cultura Popular

CUP Sitges 16-05-2011 22:43 Lectures 990

Arxivat a:

Des de la CUP pensem que aquestes manifestacions són la màxima representació de la participació social a la vila i que aquesta ha de ser la clau per a aconseguir una autèntica unió del poble de Sitges, que permeti fomentar la participació de la societat i augmentar l’autoestima envers la cultura i el poble. Els projectes culturals populars tenen un gran poder de cohesió social i justament per aquest motiu pensem que la cultura ha de ser el pal de paller de la Unitat Popular de Sitges.

A Sitges ha de quedar clar que la política cultural que es dugui a terme ha de servir per revitalitzar i enfortir la societat en condicions d’igualtat. Cal deixar de pensar en la manera que s’està fent a l’Ajuntament i passar a escoltar les entitats, per facilitar-los la feina, perquè puguin centrar-se en les seves propostes i no perdre el temps i les ganes en les tasques burocràtiques que es necessiten per tirar endavant les seves iniciatives. Com ha fet la CUP abans i durant la campanya i com continuarà fent, ens hem d’acostar a totes i cadascuna de les entitats sense excepcions ni privilegis.

Només d’aquesta manera promocionarem i difondrem la nostra cultura local a través de la xarxa associativa que tenim. És un error pensar que col·locarem Sitges com a referent cultural només a partir de l’alta cultura, que tot i que aporta un important valor afegit al poble no ha de ser sinó la cirereta d’un pastís basat en la llibertat d’expressió i el respecte a les persones i a les nostres tradicions. Tampoc podem pensar en macroprojectes i en macrofinançaments que comprometen el nostre futur i que moltes vegades poc tenen a veure amb la nostra vila, el nostre patrimoni i la nostra tradició. Hem de treballar amb els productes i elements que tenim per projectar el nostre poble i crear noves ambicions que facin situar-nos en un nivell capdavanter sense posar en joc la personalitat del poble ni de la comarca.

Hem d’aconseguir que l’Ajuntament només faci el paper d’eficient gestor en la cultura i que siguin les associacions i entitats de la vila les que desenvolupin les seves inquietuds culturals. I això s’aconsegueix fent que l’Ajuntament estigui al servei de la Cultura i no a l’inrevés, com és ara habitual. Això vol dir dotar Sitges d’uns espais adequats i a les associacions d’uns recursos i convenis justos per facilitar que el conjunt d’entitats puguin desenvolupar un programa sense trobar-se pals a les rodes a cada cantonada.

No podem oblidar que l’Ajuntament és el primer responsable del manteniment i la gestió de totes les infraestructures i els equipaments culturals que tenim i per això és imprescindible la creació d’un Pla d’Equipaments Culturals que serveixi de full de ruta i asseguri que hi haurà les mesures necessàries pel manteniment d’aquests espais i el funcionament de manera transparent, tant per part de les entitats com de l’Ajuntament. A més, aquest Pla permetria conèixer les necessitats reals de cultura a Sitges i podríem establir prioritats per a la construcció o l’aprofitament dels espais que tenim actualment. Alguns casos flagrants en malbaratament de recursos o desaprofitament d’espais públics demostren que Sitges necessita urgentment aquest Pla.

Hem de lluitar per recuperar les instal·lacions que tenim i tenir la capacitat d’aprofitar-les i de donar-hi vida cultural en la multitud d’àmbits que hi ha actualment a Sitges. Només cal veure l’estat de les biblioteques, tant la Santiago Rusiñol com la Roig i Raventós, que estan lluny de ser un referent quant a instal·lacions i desenvolupament d’activitats. O pensar en el que ha passat amb l’antic mercat municipal i prendre’n nota perquè no pugui tornar a succeir. O veure l’estat del Patronat. O el desaprofitament de l’Estudi Vidal. Hem de lluitar per recuperar les instal·lacions que tenim i tenir la capacitat d’aprofitar-les i de donar-hi vida cultural en la multitud d’àmbits que formen la vida social sitgetana. Sitges ho necessita i la CUP treballarà per aconseguir-ho. 


Cap a la Unitat Popular

CUP

CUP

Una porta oberta més per a la construcció d'una vila crítica, justa i igualitària

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans