OPINIÓ

El Govern treu a la llum els extractes de les targetes de crèdit del període 2008-2011

Crònica del Ple Municipal

CUP Sitges 30-11-2011 20:03 Lectures 1212

Arxivat a:

VD. Ple de Sitges

VD. Ple de Sitges

Espai Jove. El Govern portava a aprovació el reglament intern de l’Espai Jove de Sitges. Aquest punt va tenir com a únic vot en contra el de la CUP. Òscar Ortiz va argumentar que el reglament inicial no té en consideració molts aspectes com pot ser l’ajuda a les entitats per a fer activitats sense haver de tenir cap despesa econòmica o el fet que es remarca que a l'Espai no s’hi poden desenvolupar activitats polítiques.

Consorci per a la normalització lingüística de l’Alt Penedès-Garraf. L'equip de govern va designar a la regidora Mireia Rosell (CiU) com a representant de la corporació a aquest òrgan. Des de la CUP vam aplaudir que es designés per aquesta funció a la regidora de cultura i no a algun dels seus companys de govern que, no només no es creuen la normalització lingüística catalana, sinó que sempre l’han atacada.

Informe sobre els moviments de les targetes de crèdit VISA 2008-2011. En el punt més calent del Ple, l’actual Govern va presentar un informe fet pel Departament de Control Financer on es recopilen els extractes de les quatre targetes de crèdit Visa, dues pertanyents a l’àrea de Presidència i Ciutadania, una de Sitges Model XXI i l’altre de l’Agència de Promoció-Turisme de Sitges. Les despeses inclouen importants pagaments a càterings, restaurants, transports, hotels i, fins i tot, discoteques per un valor de més de 385.584€.

La CUP va declarar: “Estem escandalitzats després de revisar l’annex que ens han fet arribar. Trobem els fets molt greus tenint en compte, sobretot, que es produeixen en una època de crisi i que estan protagonitzades per un equip de govern format per PSC-ICV, auto-anomenats d’esquerres. Arribats en aquest punt, creiem oportú que es creï un reglament d’ús ètic dels fons públics. A més, demanem al nou Govern que també s’apliqui a ell mateix aquestes mesures de transparència i ens faci arribar amb periodicitat els extractes de les targetes Visa que tenen a càrrec”.

Ortiz també va preguntar directament al Batlle si l'equip que lidera té pensat tirar endavant accions legals contra la manifesta malversació de fons públics. Miquel Forns va respondre que “ara per ara no tenim constància de que s’hagi comés cap il•legalitat; però si en fos cas, no dubtin que arribarem fins on faci falta”. Veurem si finalment el Govern converteix en accions les paraules i quines seran les seves passes en aquest tema. Des de la CUP ens mostrem escèptics, ja que tradicionalment els grans partits sempre s’han tapat uns als altres aquest tipus d’escàndols.

Precs i preguntes. En el darrer torn del Ple, des del grup municipal de la CUP es van realitzar vàries preguntes, algunes de les més rellevants van ser entorn l’actual situació de les negociacions pels canvis en el Carnaval 2012 o sobre el que li ha costat al municipi el recent viatge del regidor Jorge Carretero a la fira World Travel Market de Londres.

Finalment la CUP va realitzar diversos precs, el primer va girar entorn l’actual situació del Centre Obert “El Rusc”. El Govern va declarar en el Ple que no pot fer res per evitar-ne el tancament perquè és l’empresa concrecionària la que ha decidit deixar de realitzar el servei. Més enllà dels problemes interns en la relació Ajuntament-empresa tant de l’actual Govern com de l’anterior, des de la CUP vàrem fer un prec en relació a les declaracions equivocades de la regidora d’educació Vinyet Lluís.

Concretament vàrem demanar una rectificació pública de la regidora a través dels mitjans de comunicació, d’una noticia que va aparèixer on es justificava el tancament d’”El Rusc” per la baixa assistència en el present curs. Des de l’Ajuntament es va declarar que actualment el centre només era utilitzat per cinc nens al dia. Aquesta afirmació és rotundament falsa i per això vàrem demanar-ne, i en seguim demanant, una rectificació a tots els mitjans de comunicació on va aparèixer l’anterior noticia.

Per altra banda, des de la CUP ens vam mostrar preocupats per la situació tant dels treballadors del centre com dels nens i nenes requerits d’una atenció especial que no poden rebre en les ludoteques que ha proposat l’Ajuntament com a alternatives.

El darrer prec per part de la CUP anava encaminat a que l’Ajuntament estudiï quina és la viabilitat econòmica de realitzar un procés de municipalització per a cada un dels serveis municipals actualment externalitzats.

Candidatura d’Unitat Popular de Sitges (CUP-Sitges)
www.sitges.cup.cat , sitges@cup.cat


Cap a la Unitat Popular

CUP

CUP

Una porta oberta més per a la construcció d'una vila crítica, justa i igualitària

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament