OPINIÓ

Gestionar l'estrès

Crashmaster007. Estrès

Crashmaster007. Estrès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Hem de saber controlar les emocions. Qualsevol canvi o inestabilitat emocional per petita que sigui es traduirà a un estrès físic. Per exemple al tensionar els trapezis quan ens posem nerviosos augmenta la compressió de les arteries de les cervicals i em pot produir mareig i vèrtig. Segons els últims estudis científics( pain medicine) el mal d´esquena incideix més en persones ansioses incrementant el dolor .
També al inrevés molts mals d´esquena acaben amb depressió.

El 37% de la població d´Espanya pateix d´estrès crònic que intervé amb els trastorns coronaris( infart), enfermetats gastrointestinals( llagues), hipertensió, insomni, ansietat, depressió, angoixa, mal de cap,migranya( m´extendré una mica per l´importància que té), artritis i per descomptat mal d´esquena.

Migranya: present en un 15% de la població. Es calcula que la pateixen a Espanya 3.5 milions de persones majoritariament dones. És Important diagnosticar-la sinó es cronificarà perquè es calcula que una quarta part de la gent mai ha anat al metge a diagnosticar-la. Els últims estudis han demostrat que l´estrès és el factor més important juntament amb els canvis hormonals, els canvis atmosfèrics, dormir malament, certs aliments com els fumats,nítrits( salsitxes), làctics, gelats, salses, begudes alcohòliques, mastegar "xiclet" i la nicotina del tabac.

Consells:

Fer exercici aeròbic ja que alliberem endorfines creant una sensació de benestar. Si pateixo de l´esquena el millor aeròbic és caminar en pujada.

No fer res durant 10-15 minuts al dia. Aprendre a escoltar el nostre cos, abans del dolor el cos ens envia senyals però no ens adonem fins que ens fa mal.

Com ho podem fer per aprendre a escoltar el nostre cos?

Fent conscient la respiració: arribo a casa estresat per relaxar-me em donaré un bany amb aigua calenta amb sals d´Epson( sulfats de magnesi). El magnesi redueix la tensió muscular, ajuda a eliminar toxines i a reduïr el stress. El sofre ajuda a prevenir migranyes i també a eliminar toxines. Les dos substàncies s´absorveixen en 20 minuts pel cos durant el bany. Es pot fer un cop setmanal però si volem ho podem fer més cops.

Al sortir del bany m´estiro amb els ulls tancats sobre un matalasset. Els genolls doblegats o amb la planta del peu contra la planta de peu i durant 10 minutis faig conscient la respiració alternant com puja i baixa la panxa( per relaxar el diafragma) i com puja i baixa el pit( per relaxar la cadena inspiratória).


La respiració i el bany ho podem fer també quan patim de lumbàlgia aguda o crònica.

-Viure el present de forma constructiva i motivats. No recordar sempre el passat ni esperar sempre el futur.

-No deixar tot al darrer moment. Per exemple si vaig a treballar amb cotxe i el temps just, qualsevol retenció de tràfic em posaré nerviós, agafaré el volant més fort i tensionaré el trapezi.

-Sempre que pugui a l´hora de quedar amb algú ens donem un marge de 10-15 minuts.

-Hem de saber esperar, tot ho volem ràpid i al moment.

-Quan estic treballant assegut pensant en moltes coses alhora. Si fos capaç de fer una pausa durant un minut i sentir com estic assegut la majoria de cops fatal. Si ho féssim cada dia sempre estariem amb la mateixa postura incorrecta i les mateixes tensions musculars.

-Recomano el Kéfir( millor el d´aigua perquè molta gent té intolerància a la lactosa). És un aliment amb alt contingut de bacteris que porta vitamines i minerals essencials com el calç i el magnesi. Apart d´estimular el creixement dels ossos conté serotonina queens ajuda a disminuir l´estrès.


Espero que serveixi d´alguna cosa aquestes recomanacions i agrair l´imatge a: Galeria de Crashmaster 007 obtinguda de Flickr.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local