OPINIÓ

Reunió al celler Albet i Noya per demanar la creació de la subzona Costers de l'Ordal

Segons s'ha filtrat, l'objectiu és que es reconeguin les característiques dels vins que es produeixen en aquesta zona. El president de la DO Penedès i copropietari del celler de Sant Pau d'Ordal Albet i Noya, Josep Maria Albet i Noya, defensa en un escrit que ha enviat a diversos cellers que "a la zona de Costers de l'Ordal tenim uns sols extremadament calcaris i pobres, vinyes de menys rendiment per hectàrea i uns costos de producció més alts amb el manteniment que comporten les terrasses, els marges, els drenatges i les rases, entre d'altres, que fa que si no aconseguim un valor afegit amb la qualitat diferencial que generen tots aquests factors no poguem arribar a generar un marge que ens permeti fer viables les nostres empreses”.

La polèmica, de ben segur, està servida donat que molts elaboradors del Penedès no hi veuen diferències substancials entre el Massís del Garraf i els Costers de l’Ordal. Aquests mateixos elaboradors creuen que el president de la DO Penedès vol escombrar cap a casa seva.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!