OPINIÓ

L’Assemblea Nacional Catalana dóna suport a la convocatòria de 'No vull pagar!'

L’Assemblea dóna suport a aquest exercici de desobediència civil per un objectiu àmpliament assumit i convoca una acció d’abast comarcal per al dia 20

Assemblea Nacional Catalana 16-05-2012 16:22 Lectures 780

Arxivat a:

VD. 'No vull pagar!'

VD. 'No vull pagar!'

Concentrem el 70% de vies de pagament de tot l’estat i, a més, ens volen fer pagar les autopistes deficitàries de la resta, on sí que tenen opcions de pas per autovies de lliure circulació pagades amb els nostres impostos. Hem de deixar de banda l’anomenat “dret de pas” medieval i mirar endavant. Autopistes amb un cost de 200 milions d’euros hipotecades fins al 2022 amb un guany previst de 2.800 milions, l’escandalós peatge a l’ombra... Negoci o usura?

En aquesta situació, el simple gest d’un ciutadà anònim, Josep Casadellà, dient “no vull pagar”, ens ha fet adonar d’una cosa que tothom sap però que ningú no vol veure. La seva iniciativa s’ha anat estenent fins al punt que qui ens mana des de més de 500 quilòmetres de distància ha reconegut el greuge comparatiu.

Ràpidament, els diferents partits polítics (alguns fent-ne bandera) s’hi han anat sumant, demostrant un cop més que, qui realment ha de portar la iniciativa, va simplement a remolc. Petits gestos aconsegueixen grans gestes i hem de ser nosaltres –la Maria, el Joan, el Josep, el Pere, la Neus, l’Assumpta- els que els hem de marcar el camí.

Des de l’Assemblea Nacional Catalana, donarem suport a aquestes -encara que anònimes- grans gestes, que signifiquen un pas endavant cap a l’autodeterminació del nostre país, cap a la Independència.

Les delegacions territorials de Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú de l’Assemblea Nacional Catalana convoquen per diumenge que ve, dia 20 de maig, una caravana de vehicles per dirigir-se conjuntament cap al peatge de Vallcarca a dir “No vull pagar!”. La concentració a Vilanova serà a les onze del matí a l’aparcament del Pavelló Poliesportiu del Garraf; a Sant Pere de Ribes, a la mateixa hora, al davant del camp de futbol. Des d’aquests punts, les dues caravanes es dirigiran a l’esplanada de l’antic Aquàtic Paradís de Sitges, on coincidiran, a dos quarts de dotze, amb els participants d’aquesta ciutat.


Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament