OPINIÓ

22M: aturem l'espoli de l'educació

El 22 de maig, vaga de tots els sectors i nivells educatius

CCOO 16-05-2012 16:46 Lectures 733

Arxivat a:

Els motius de la vaga són:

Per eixugar els deutes financers tenim els retalls socials que traslladen els problemes d’una classe privilegiada al comú de la població.

Amb l’increment de la jornada lectiva es destrueixen milers de llocs de treball que són necessaris al sistema educatiu, mentre que, per contra, tindrem enguany uns 15.000 alumnes més.

S’augmenten les ràtios a les aules fent inviable una educació inclusiva que atengui la diversitat i doni atenció individualitzada, reduint les possibilitats d’èxit escolar, i també provocant més acomiadaments.

Les ràtios a Catalunya seran :
• A Infantil i primària: de 25 a 27 alumnes
• A la ESO: de 30 a 35 alumnes
• Al Batxillerat: de 35 a 40 alumnes
• A la Formació Professional: de 30 a 35 Alumnes

Aquestes dades encara poden empitjorar, doncs el RDL Wert permet arribar a 30 a infantil i primària i a 36 a l’ESO i a la formació professional. 

No es cobreixen les substitucions, generant problemes a l’atenció educativa de l’alumnat, d’organització greus als centres i al personal substitut, que perd possibilitats de treballar. S’han retirat suports educatius fonamentals per als/les nostres alumnes/fills i filles (auxiliars, vetlladors/es, serveis educatius, aules d’acollida...), que servien per cobrir les seves necessitats educatives i garantir el seu accés a l’educació en condicions d’igualtat.

Es tanquen escoles i s’eliminen grups.

S’’ha rebaixat l’assignació econòmica que reben els centres per poder funcionar amb normalitat i tenen dificultats econòmiques greus.

S’ha rebaixat el pressupost de les escoles bressol municipals, que són un servei essencial per als infants i un garant de la conciliació laboral i familiar.

El pressupost destinat a beques de menjador, llibres i material, s’ha reduït en un 50% .

Amb una taxa d’atur del 45%, s’ha paralitzat l’oferta dels nous títols de formació professional, que garantien unes competències professionals més adaptades a les demandes del mercat de treball.
S’han eliminat beques universitàries i volen apujar les taxes.

S’han reduït les subvencions a les AMPAs, que permetien mantenir activitat extraescolar de qualitat a preus assequibles.

S’ha degradat impunement la dignitat a tots els treballadors i treballadores trencat els acords i els convenis signats que són la garantia d’unes condicions de treball dignes. Hem perdut més d’un 20% de poder adquisitiu a base de retallades salarials, increment d’IVA i IRPF.

Ni més alumnes per aula, ni més taxes, ni acomiadaments a l’educació


Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament