OPINIÓ

Jornada sobre Periodisme i Territori per definir com ha de ser un nou diari

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Periodistes i agents econòmics i socials del Penedès participaran de les taules rodones que es faran al Centre Cívic del Molí de Vent el proper dissabte 16 de juny per analitzar el paper actual dels mitjans de comunicació de proximitat i les oportunitats que ofereix internet per desenvolupar noves eines del periodisme i nous models de negoci.

Durant aquest mes de maig, VILANOVA DIGITAL ha realitzat una enquesta online per recollir les opinions dels seus usuaris en relació a l’actual mitjà i les reflexions i necessitats sobre el nou projecte periodístic que estem iniciant. Més de 500 persones ens han donat la seva opinió i han fet reflexions molt interessants i diverses respecte les necessitats informatives del territori. La presentació dels resultats d’aquesta enquesta ens servirà de fil conductor de la jornada, que obrirà Xavier Gil, llicenciat en filosofia, reflexionarà sobre l'impacte de les noves tecnologies en la creació de l'espai social i en la construcció de la identitat individual i col·lectiva.

El periodista Dani Cordero, llicenciat de Comunicació per la Universitat Ramon Llull i actual  col.laborador d'El Pais, posarà l'accent professional a la jornada analitzant l'agenda informativa dels mitjans i com aquests han d'exercir les responsabilitats del periodisme. Núria Escalona, llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i postgraduada en Comunicació Digital per la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL, parlarà sobre les estratègies de promoció a la xarxa per a les empreses en temps de crisis. Anna Genís, Social Media Strategy, tractarà sobre el periodisme transformat per les xarxes socials i les tecnologies en permanent renovació.

Per la seva part, Montserrat Comas, llicenciada en Hispàniques i doctora en Història comparada, política i social, analitzarà la realitat històrica de les comarques del Garraf i el Penedès i farà memòria històrica dels vincles individuals i col·lectius. Raimon Rafols, Mobile Architect de @Service2Media, centrarà la seva intervenció en l'eclosió dels dispositus mòbils i les seves oportunitats per a l’activitat periodística. I el gerent de l'Associació d'Empresaris del Garraf i Penedès, Isidre Also, tancarà la jornada analitzant com Internet està canviant la manera tradicional de competir de les empreses amb nous models de negoci i com es pot fer sostenible el model de periodisme local.

Totes aquelles persones interessades a participar del debat que es generarà en la Jornada Periodisme i Territori i a contribuir en la definició del mitjà de comunicació que necessita aquest territori poden inscriure's gratuïtament aquí o fer les seves aportacions a través del web de la jornada.

Convoquem aquesta jornada per reflexionar i debatre diferents aspectes relacionats amb el món de la comunicació i el periodisme. És tracta d'una jornada oberta a tothom que vulgui participar o només escoltar i us animem a assistir-hi.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local