OPINIÓ

Un avi amb un gos i l'Ortoll

Ara, i ho sento pels que sé positivament que es manifestaran en contra d’aquest escrit, ara és quan ens hauríem de recordar que l’espai de l’Ortoll podía estar obert i fer de sortida natural foravila. I adeu embussos i cues de cotxes al passeig

No, ni molt menys vull obrir un altre debat sobre un tema tan amanit, tan sols vull recordar que quan es va obrir en el seu dia, tothom, TOTHOM, hi circulava per l’Ortoll, de dia, de nit, els caps de setmana, els festius …sempre hi había persones a l’Ortoll. Perdoneu, però jo, que haig de reconeixer que no hi anava gairebé mai, aquests dies he passat expresamanet per fer aquest escrit tres vegades, al mati, al migdia i a la tarda, i, perdoneu de nou, no he vist practicament ningú, tret d’un avi amb un gos, i dos nois en bici . si aquests son els arquetips de la gent que circula pel paratge, poden seguir o podrían seguir circulant tranquilament cada dia sense perjudici de la sortida pels cotxes que es volia fer.

Es a dir, que tenim la sang calenta i moltes vegedes el cap també. Torno a dir que no vull malinterpretacions, ni obrir debats estèrils, només comunicar a tothom que ara comencem a tenir el passeig colapsat, que ara comencem a donar una imtage de ciutat sense desenvolupar amb els embuts al passeig, que ara col.leccionem sensacions negatives entre els que ens visiten, donat que no podem oferir un circuït natural de sortida, i que ara, gran part dels que es queixaven per “fer malbé el pulmó natural de l’Ortoll” es queixen perqué no poden circular entre tants cotxes aturats , sobretot els caps de setmana, a la zona de la platja. I amb els motors encesos, i els gassos sortint…

Potser, de vegades cal pensar les coses dos vegades abans de dir-les o posicionar-se. El cert es que a l’Ortoll no hi passa gairebé ningú, com sempre, mentre que gairebé tothom estem patint el colapse setmanal a baix a mar. Francament si haig de posar en una bascula els pros i contres, crec honestament que la sortida de l’Ortoll era una de les sol.lucions per fer una ciutat més atractiva pels visitants i també pels vilatans. Compte! només a nivell de mobilitat.

Evidentment ens falta molt de recorregut per fer una ciutat atractiva pels visitants en molts d’altres aspectes, ens queda molt de camí per recòrrer però si el primer camí a recòrrer ha de pasar per l’Ortoll, més val no tocar-ho, no sigui que tornem a aixecar la llebre de tots els que van i passen i circulen, i gairebé fan vida cada dia allà. La llàstima es que jo quan hi vaig no mel’s trobo mai.

Senyors i senyores, és la meva opinió. Opinió d’un ciutadà que a més, és el gerent de l’Estació Nàutica Vilanova i per això, conviu dia si i dia també amb la realitat de la zona, la realitat dels empresaris del sector turistic i la realitat, i aquesta és la pitjor per a nosaltres com a ciutat, dels que venen a visitar-nos i se’n van amb la impressió que abans de promocionar-nos en fora caldría resoldre endins. El que no saben es que en un rampell de sang calenta, alguns, o molts, o pocs, no ens han deixat com a ciutat, oxigenar la zona de sortida, i, creguin-me, això es del tot necessari. Sense malmetre espais, acondicionant-los per tal que l’avi amb el gos o els dos ciclistes hi puguin conviure amb els cotxes, i així, de retruc, fer una façana marítima més amable, mes pacificada, i, en definitiva, més oberta. Ara que tothom es fixa en el fenòmen del turisme per tal d’intentar aixecar una mica el tema econòmic, no estaría de més que reflexionèssim tots plegats sobre si a l’avi amb el gos li importa molt o poc el que puguin passar els cotxes pel seu costat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!