Independència

Gràcies, Espanya

 Fa unes setmanes el Coronel Alamán Castro, afirmava: “La independència de Catalunya? Per sobre del meu cadàver”. Però no va acabar aquí. Volia entrar a la història d’Espanya per la porta gran i en unes altres declaracions va dir taxativament: “Exigeixo la detenció de Tardà, Bosch i Bertran per alta traïció”. No cal dir res més.

Ingenu, pensava que aquestes declaracions incendiàries de la caverna no anirien més enllà, però tractant-se d’Espanya no te’n pots refiar. Dia rere dia sorgeixen noves declaracions amb una gran dosi d’intel•ligència, de maduresa democràtica i de savoir faire dignes d’una democràcia integrada de ple en el segle XXI.

Alejo Vidal-Quadras no volia quedar enrere. El Coronel Castro li volia prendre el lloc d’anticatalà per excel•lència i va anar més enllà. Sabia que Europa el mirava i l’escoltava i, no volia perdre l’ocasió d’afirmar que “el Govern [espanyol] ja podia anar preparant un general de la brigada de la Guàrdia Civil per prendre el poder dels Mossos d’Esquadra”, en el cas que el President de la Generalitat, Artur Mas, convoqués un referèndum independentista.

Per sort, els eurodiputats entenen la democràcia d’una altra manera i avui, el parlamentari neerlandès Derk J. Eppink, ha menyspreat les paraules i l’actitud de Vidal-Quadras dient-li que “deixi votar els catalans”. Ha acabat el seu discurs en espanyol, dirigint-se a l’eurodiputat del PP, dient: “Señor Vidal- Quadras, ¡vergüenza!”.

Arribats a aquests límits ara sí, penses que això no pot anar més enllà. Intentes convènce’t que, després de tants anys de democràcia, alguna cosa hauran après. Però un altre cop t’equivoques.

Encara havia de prendre la seva part de protagonisme el gran regidor del PP de Rubí. El senyor Jonatan Cobo afirmava en un tuit que “la història es repeteix”, fent referència a l’Holocaust nazi de Hitler. Aquest missatge anava acompanyat d’una fotografia del president Mas vestit de militar de les SS.

Per cert, la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, encara és l’hora que ha d’excloure aquest regidor del partit que ella presideix. Gran demòcrata ell, gran còmplice ella.
Encara em deixo molt exemples que podrien escriure pàgines i pàgines, però penso que aquests ja són prou vàlids per definir l’estratègia antidemocràtica d’alguna part dels espanyols.

Així és com volen fer que Catalunya es quedi? Amb por, demagògia, comparant el president dels catalans i les catalanes amb un militar nazi? Així és com ells entenen la democràcia?

Gràcies, Espanya. Gràcies per aplanar-nos el camí de la llibertat. Gràcies per mostrar-vos al món tal com sou i quines idees teniu.

Sincerament, gràcies. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!