Banc d'Aliments

Facebook App del Gran Recapte

Gran Recapte

Gran Recapte

Tot just fa un any la Fundació Banc dels Aliments donava el tret de sortida a la seva tasca a través de les xarxes socials digitals. Però, no només això, sinó que feia llançament d’un emotiu espot com a crida de voluntaris per al Gran Recapte de 2011. L’espot, que recomano molt veure’l, tenia per lema “Ho donem tot”.

Aquest any, de la mà de l’Obra Social “La Caixa” i diverses marques de gran consum (Danone, Nutrexpa, Laboratorios Ordesa, La Fageda, Borges, Llet Nostra, Unilever, Nestlé i Mondelèz Internacional)  han fet un pas més enllà en l’ús de les xarxes socials digitals. Una recollida d’aliments virtual emprant Facebook App que també ha comptat amb un espot on podem veure el blaugrana Xavi Hernàndez exposant com col.laborar en el Gran Recapte virtual.

Una bona idea que arriba i mobilitza a un públic molt més ampli. Una bona idea que dóna visibilitat a marques de gran consum que també estan patint la crisi. Una bona idea que permetrà que la recolecta d’aquest any sigui molt més gran. Una bona idea que dóna sentit i valor a un ús estratègic i innovador de les eines que ofereixen les xarxes socials digitals.

L’aplicació es diu “Gran Recogida de Alimentos” i té com a objectiu que els usuaris de la xarxa, emprant l’aplicació, puguin donar un quilo del producte seleccionat. És a dir, amb un sol clic pots fer que una marca doni un quilo del seu producte als més necessitats. Les bases legals limiten un màxim de 375.000 kilos. Si s’arriba a obtenir aquesta quantitat la participació ja no es podrà fer, per si no s’hi arriba compteu amb que podeu fer el vostre clic fins el 15 de desembre de 2012.

Cada perfil de Facebook només pot fer la donació una vegada. És a dir, només podem veure completament el procés de funcionament de l’aplicació un sol cop. Penso que conèixer-lo pot ser interessant com a exemple de referència per a desenvolupar altres aplicacions o, fins i tot, interessant per mobilitzar aquells que encara es resisteixen a fer servir les aplicacions de la plataforma. Per aquests motius, a continuació, mostro les diferents captures de pantalla que mostren el procés que em vaig trobar a l’hora de fer la meva donació virtual. Li donem una ullada?

 

1. Entrem a l’enllaç de l’aplicació i fem “M’agrada” a la pàgina. Ens trobem una pàgina on la seva capçalera mostra completament la campanya que s’està treballant. A simple vista, els usuaris ja poden tenir un primer impacte del que se’ls demana i de les marques que hi participen. Per començar el procés de donació, just al costat del nombre de seguidors de la pàgina, trobem el requadre blau “dona un kilo“, i hi hem de clicar.

 

2. Un cop cliquem a l’aplicació, anem a parar a una pàgina molt clara i molt neta que ens explica breument què hem de fer. Al centre hi podem veure una pastilla, un call-to-action, que ens permet activar fàcilment la nostra donació. Hi cliquem. No perdeu de vista, que a partir d’aquesta pantalla, exceptuant les pantalles de permisos i compartició, sempre es pot clicar en el text “Objetivos de esta campaña“. Això són les bases legals que mai poden deixar de tenir-se en compte en qualsevol aplicatiu de Facebook -i en general en qualsevol tipus de promoció-.

 

3. En clicar la pastilla blava anem a parar a una pantalla on donem permís per fer servir una sèrie de dades i accions sobre el nostre perfil. Sovint podem no estar d’acord en tot el que es demana (això seria motiu de tot un altre post) però si no les acceptem no podem passar a la següent pantalla.

 

4. En aquest punt comença, literalment, la nostra donació. Ens mostren una sèrie de productes de totes les marques de gran cosnum participants (segon lloc on tenen visibilitat i on poden refermar que no només estan preocupades per les seves vendes). En clicar damunt d’un d’aquests productes haurem seleccionat donar-ne un quilo.

 

5. En seleccionar el producte haurem fet la nostra donació. Podem acabar aquí, però encara podem anar un pas més enllà en la nostra col·laboració individual: podem compartir l’aplicació a les nostres xarxes socials i aconseguir que altres persones hi participin. Un compartir que va més enllà de compartir una cosa que ens agrada o compartir per poder participar de qualsevol promoció en benefici propi.

 

6. Si decidim compartir, veurem una altra pantalla pop-up amb l’enllaç preparat, i la possibilitat d’escriure-hi el nostre missatge.

 

7. Finalment, després de compartir el nostre missatge o en qualsevol altre moment que decidim entrar a l’aplicació, podrem veure aquesta pantalla. Una on podrem seguir compartint l’aplicació o els prestatges amb les fotografies o perfils anònims que ja formen part dels donants d’aliments.

 

Tal i com exposava en començar, em sembla un molt bon ús de les eines que ens donen les xarxes socials digitals. Trobo que aquest és un cas interessant a poder tenir en compte per aquells que en un moment o altre han de treballar en el desenvolupament d’aplicacions de Facebook. Al mateix temps, també és un petit gest solidari que pocs estarien disposats a refusar.

Espero que aquest Gran Recapte pugui batre records!

 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!