Gastronomia

No tot és tan negre

Terra i Taula

Terra i Taula

Terra i Taula és una unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Aquest grup l’integrem productors agroalimentaris i cuiners que treballem en la recerca de la màxima qualitat en els productes, elaboracions i serveis que oferim. Entenem aquesta unió com a natural i necessària per preservar el gust i el futur dels productes de qualitat, al mateix temps que per contribuir des de la nostra comarca a treballar per la cultura gastronòmica de Catalunya.

Com que podeu entrar-hi amb un sol “clic”, no caldria afegir-hi res més per part meva. Potser també ja haureu llegit quelcom en aquest diari. Però, si em permeteu, hi posaré cullerada. He arribat a Terra i taula a partir d’una conversa amb el pare d’un dels seus promotors, creadors o “inventors” el Salvador Vernet Papiol, gran cuiner de la nissaga de cal Papiol de la platja de Calafell, família hostalera des de meitats del segle passat. El Salvador avui regenta la cuina del restaurant “El vell Papiol”. És pare del David jove cuiner, alumne del Ferran Adrià en l’època d’esplendor del Bulli i un dels promotors de Terra i Taula.

Un projecte engrescador i admirable pel fet que neix en plena crisi i quan més falta fan els joves emprenedors.

Han tingut la idea, per a mi genial, d’unir els components essencials d’una bona taula, com són els productes de la terra, la cuina, l’enologia i tot allò que es mou a l’entorn de la cultura gastronòmica i de la restauració.

Tot són gent de la comarca que malden per oferir productes naturals, frescos i de qualitat. Tant pel que fa a les hortalisses, les carns, el peix, l’oli i les begudes. I ho fan, amb tota la dignitat que requereixen les seves presentacions en la fita final,  que és la taula.

Com he dit abans amb la pàgina web i amb les noticies en els mitjans de comunicació, tindreu ocasió d’anar coneixent amb detall aquest projecte. Jo només volia fer-vos la crònica a partir d’una xerrada amistosa amb els components calafellencs d’aquest projecte.

Cal veure, de tant en tant, el got mig ple i si és d’un bon vi, davant d’un bon plat, millor .

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!