Festa Major Vilanova

Vilanova, deixa't seduir pel Tingladu

Tingladu 2013

Tingladu 2013

Malgrat que el coneixia, el veia molt llunyà, com si no fos per mi. Hi havia d’altres que em rondaven i que trobava més adients, amb més poder de seducció. La platja, els amics, la disbauxa... tot em feia allunyar d’una Plaça de les Neus que no aconseguia vestir de festa. Engalanada, pensava que el foc del divendres cremaria tota la màgia abans d’hora.

L’estiu passat tot va fer un gir; em va fer l’ullet. En mi va créixer un interès vers a ell que mai hauria pogut imaginar. El culpable va ser un cartell d’artistes que no volia perdre’m i que exigia una renuncia voluntària a la sorra del passeig que, com si bufés una intensa brisa marina dins el meu cap, va desaparèixer més veloç que un vaixell a l’horitzó.

Ara sí l’encant d’una Plaça de les Neus plena de gom a gom m’estava a punt d’atrapar, instants abans de captivar-me amb un ascens als núvols amb globu(s). La màgia del Tingladu fluïa dins meu. Ja formava part de la festa.

Per acabar d’arrodonir un enamorament a primera vista només va faltar afegir-hi un darrer element en forma d’artista que es va fer seva la Plaça i, amb els anys, també sembla haver fet seu el Festival. Miquel del Roig és un home gran que puja a l’escenari acompanyat, únicament, de la seva guitarra. A partir d’aquest moment un és testimoni d’un espectacle difícilment igualable que circula sense fre, atropellant a tots els presents amb les seves lletres plenes d’ironia i protesta  sobre melodies de cançons populars. El colofó perfecte.

M’havien advertit: “això t’agradarà”, em va avisar una amiga. El Tingladu ha anat més enllà: m’ha seduït. Però ha aconseguit enamorar a Vilanova també? Amb més de 5.000 visitants durant els dies d’un Festival totalment gratuït, com és que no rep un major suport per part de l’Ajuntament o dels pabordes? Sembla que “la Festa Major del poble”, com es defineixen ells mateixos, camina sola, però no per això s’ha d’acompanyar i ajudar a que segueixi creixent. No hem d’oblidar que el Tingladu, organitzat desinteressadament per la gent de Can Pistraus i per altres persones que hi col·laboren de forma altruista, és un esdeveniment cultural que va més enllà dels concerts celebrats a les caloroses nits d’estiu.

No ha de promocionar la ciutat la cultura oberta a tothom? No és això el què promou el Tingladu?
 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!