Crisi de govern a Sitges

Nou cartipàs o zombie walk?

L'actual situació de desgovern és coneguda pels nostres conciutadans, situació que s'ha de redreçar perquè no és  pot continuar d'aquesta manera, modificacions de cartipàs i canvis de  responsabilitats però sense que la gestió municipal millori, fins i tot cada vegada diríem que empitjora.

Dos anys i escaig de govern acompanyats de dues modificacions de cartipàs i la darrera assignació de regidories ens ha tornat a deixar astorats.

És evident que valorem molt positivament com ens hem pronunciat en altres ocasions, que la separació del Govern del Grup municipal del PP era un pas endavant però aquest canvi de cartipàs hauria estat un bon moment per aprofitar i fer un bon gir al camí del govern. Des d’ERC Sitges pensem que potser caldria un canvi en el Pla d’Acció Municipal i millorar les regidories que tenen més problemes.

Molts són els exemples que ens poden fer pensar que al canvi de cartipàs s’hi podia haver fet una anàlisi prèvia de com havien anat les coses fins llavors i així afegir amb més bon criteri alguns altres canvis per intentar millorar algunes situacions. Un exemple,  la gestió feta pel responsable de la Regidoria de Platges amb la despesa innecessària provocada amb l’intent de  regeneració de sorra, ara es fa càrrec d’una de les Regidories més importants i difícils com és Turisme. Potser és un premi als bons resultats? O potser ha estat obviat tal fet?, en qualsevol cas la Regidoria de Turisme ja és en ella mateixa prou complexa per a ser compartida, amb una que té els resultats que té.

I la Regidoria d’Educació amb els seus problemes de gestió i coordinació entre escoles o compliment de ràtios? Ara serà capaç de tirar endavant la Regidoria de Governació? Hi haurà una altra línia de treball en relació a la vigilància dels sectors de Botigues i Rat Penat? Se solucionarà el tema de la venda ambulat il•legal? I la mendicitat organitzada? Parlem en aquests termes degut a què són cinc o sis persones de fora de Sitges, que ens apareixen de cop i que porten els mateixos cartells i si te'n vas de passeig a Barcelona, també ensopegues amb ells. Qui no ha xocat amb “el noi de les crosses” que ja ens havia visitat anys anteriors. Aquest cap de setmana passat hem comprovat que segueix igual o pitjor i és un greuge evident per al comerç de la vila.

Podríem seguir per Recursos Humans i els conflictes amb el personal?

I per acabar la llista en algun moment, esperàvem algun canvi en la política tributària que està escanyant l’economia de moltes famílies sense veure’s recompensat l’esforç que fan.

Esperem que breument, aquest nou govern, especialment els Regidors que assumeixen nous càrrecs, ens expliquin clarament com pensen afrontar les grans deficiències de les regidories. També esperem des d'ERC Sitges, un exercici de transparència pel que fa a les dedicacions i retribucions. I esperem que aquesta nova modificació de cartipàs no ens costi més diners.
 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!