Autoconeixement

Que em portarà l'any nou?

EIX. Feliz año nuevo

EIX. Feliz año nuevo

Ja diu la dita popular això de " any nou , vida nova " , i sembla que ens ho creiem , ja que la majoria de persones a les seves felicitacions diuen frases com : que l'any nou et porti ... , que enguany aconsegueixis els teus desitjos , que en aquest any trobis la felicitat , que en aquest any t'arribi salut , diners i amor .... i tantes altres , com si el nou any fos el geni del llum i ens concedís tot el que desitgem sense esforç ni cap aprenentatge.

Doncs no és així . Un any nou no és més que la constància del pas del temps, un cicle que finalitza amb l'any que conclou i un temps que se'ns concedeix amb l'any que comença. A les nostres mans està fer un bon ús d'aquest temps ja que no sabem si tindrem més oportunitats per gaudir la nostra existència. No vull posar-me tràgica, en absolut, però potser, ara que iniciem un nou trajecte, sería el moment de reflexionar sobre els errors passats i preguntar-nos el motiu, l'actitud, la reacció, l'acció i el resultat que vàrem obtenir. Si encara ara creiem que va ser el correcte i ens sentim bé, malgrat que el resultat no era l'esperat, és possible que siguem el perfil de persona tipus E (egocèntric/a) aquell que sempre ho fa bé i que els altres i les circumstàncies són les causants de tots els seus mals. Si després de la reflexió admets que tu vas ser el responsable del resultat obtingut, i que canviant certes actituds i pensaments obtindràs, segur, un resultat millor, ets el perfil de persona tipus EE (evolucionat emocionalment), aquell que comença a sospitar que l'autoconeixement és base indispensable per garantir una existència més fructífera, agradable i fins i tot més feliç.

La celebració de l'any nou és curiosa, ja que posem expectatives en el que vindrà, seguint amb el nostre programa mental de centrar-nos més en el futur que en el present, i pensant (en va) que el pitjor de l'any que agonitza no es torni a repetir. Gran desil·lusió quan arribem a la meitat d'any i comprovem que encara tenim els mateixos problemes, que seguim sense prou diners, que la feina ens fastigueja, que la família ens aclapara i que els plans que teníem reservats han de posposar-se fins ... un altre any.

Si segueixes fent el mateix, queixan-te del mateix, actuant de la mateixa manera, envoltan-te de les mateixes persones, reaccionant davant les mateixes situacions, suportant amb resignació, sense objectius que et motiven, frustrat pel treball que realitzes, amb por davant els canvis, deixant-te portar per les teves emocions, no gestionant un temps dedicat a tu..., i no t'ocupes de posar solució, què et fa creure que aquest any serà diferent a l'anterior?

 

Virgínia Picó. Coach Personal i de parella. Formadora en Educació Emocional. Kinesiòloga. Psicoterapeuta. Terapeuta a Vitalissim, centre de salut natural.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!