Salut

No deixis que la crisi afecti la teva salut

@Glow Images. Atur

@Glow Images. Atur

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En els últims temps la paraula crisi s'escolta permanentment a Espanya. Els mitjans de comunicació contaminen amb notícies sobre l'augment de la taxa d'atur, els desnonaments d'habitatges i les retallades en la salut pública. Enmig d'una crisi econòmica i d'un ambient negatiu moltes persones senten por i incertesa sobre el seu futur.

Es pot vèncer una situació tan angoixant?

Per més ombrívola que sembli la circumstància, sempre hi ha una sortida, una llum al final del túnel. És important partir de la premissa que hi ha oportunitats i que aquestes mai es perden, sempre estan al nostre abast.

Però dir això pot portar a pensar: On són les oportunitats, jo no les visualitzo?

Un estat de receptivitat i calma promou que arribin les idees per obtenir el que es necessita. Tot és possible per aquell que creu encara que les circumstàncies vulguin mostrar el contrari. I això es relaciona molt amb la manera de pensar i amb l'actitud que s'adopta per enfrontar adversitats, deixant de creure que hagi de passar alguna cosa fora perquè canviï la pròpia vida.

La desocupació pot tenir un impacte sobre la salut i desencadenar en depressió o ansietat. La por, la desesperança, l'angoixa i la desvalorització són estats anímics que solen acompanyar a les persones sense feina.

"Són nombrosos els estudis empírics que posen de manifest la relació entre atur i trastorns psíquics menors. Ja Goldberg, el 1972 utilitzant el GHQ, el "General Health Questionnaire" va mostrar que els joves que acaben els seus estudis i no troben una feina tenen un alt risc de patir trastorns psíquics menors, mentre que aquells altres que troben feina tenen unes puntuacions significativament menors i, per tant, una millor salut mental, demostrant, així mateix, que és l'experiència de la desocupació el que causa aquest deteriorament i no una prèvia salut mental deficitària la causant de no trobar feina".

Per als que estan lluitant amb la desocupació, hi ha diversos suggeriments a considerar:

• Fer exercici físic i mantenir elevada la autoestima.
• Realitzar una llista de cerca diària.
• Mantenir-se socialment actiu i participar d'activitats productives.
• Fixar-se metes i esperar assolir-les.
• Ser perseverant, no descoratjar-se en els moments difícils.
• Cercar inspiració, llegir i pregar.
• Calmar la ment de pensaments aclaparadors, el que contribueix a l'harmonia mental.

Cal rebutjar el murmuri de mala sort o la creença en la casualitat, ja que ells indueixen a un sentiment de derrota, que ens confon i allunya del camí correcte.

Quan s'expressen constantment qualitats de confiança, cordialitat i optimisme, la crisi i la desocupació no afecten la salut mental. En la mesura que s'arribi a la conscienciació de la identitat profunda, la identitat espiritual que és la base de la salut, de l'alegria i de la prosperitat, hi haurà obertura mental cap a l'enteniment de la salut com un estat de la Ment Divina.

"La consciència veritable és la salut veritable" afirma l'autora de Escritos Misceláneos (Escrits Miscel·lanis).

Tots tenen accés a aquesta salut veritable, perquè estan units a la plenitud i totalitat de l'Amor diví. Aquesta gran veritat sanadora ens allibera de l'ansietat, la tristesa o el desànim.

Si estàs enfrontant alguna condició que pretengui limitar-te, podràs vèncer-la, ampliant el teu pensament sobre la salut i això et portarà a una millor comprensió del que realment ets.

 

Maria Damiani escriu sobre la salut i el benestar des d'una perspectiva espiritual i és Comitè de Publicació de la Ciència Cristiana a Espanya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local