Espiritualitat

La veritable Ment, més enllà del cervell?

@Glow Images

@Glow Images

Perquè les muntanyes estiguin en peu, s'ha necessitat una força indescriptible, però són on són per donar testimoni del poder de l'Amor.

Podem imaginar-nos de cas com aquest Amor s'adreça a tota la creació de l'univers? No crec que l'univers estigués ben ajustat si no existís aquest poder o Ment superior.

L'home contínuament està tractant d'explorar la ment humana, mentre que la ciència del cristianisme s'inclina a compendre el Principi universal que va crear totes les coses bones. La ment humana tendeix a ser procliu a la variació i en general presenta una naturalesa indefinida.

A la Bíblia, l'apòstol Pau diu que, sense l'Esperit de Déu, no podem entendre realment les coses més enllà del pla humà i expressa: "Germans, no us emmotlleu al món present", és a dir és possible renovar-se i transformar-se en la força de l'Esperit i això es pot aconseguir amb una disciplina mental, enfocats en la bondat pura de Déu que normalment associem amb la nostra idea d'allò que és diví.

És fonamental descobrir les distorsions del pensament i per a la seva detecció es pot emprar una eina valuosa, l'oració.

Segons el metge i professor americà de la Universitat Thomas Jefferson, Andrew Newberg, les pràctiques espirituals tradicionals com l'oració són capaces d'alterar les connexions neuronals del cervell, conduint a "estats duradors d'unitat, pau interior i amor". Després de realitzar un estudi a través de la tecnologia de les ressonàncies magnètiques va descobrir, aplicant-la en més de quaranta mil casos, que l'oració és realment poderosa.

L'oració pot enfocar-nos en les accions bones, en una calma constant i una confiança clara i segura.

Hi ha una manera diferent de veure les coses, la vida, des del disseny d'una Ment intel·ligent. Aquesta intel·ligència suprema pot penetrar fins al fons de la teva ment i revelar-te pensaments saludables i desitjos purs. El cervell en realitat no pot tenir coneixement ni assolir l'excelsitud d'aquesta Ment creadora, i quan l'home es rendeixi davant seu i deixi de reconèixer que perjudicials accions mentals puguin governar la seva vida, despertarà a la seva veritable essència espiritual.

A causa d'una curació física que va experimentar, Mary Baker Eddy, una de les pioneres en el camp de la medicina ment-cos, va investigar la diferència crucial entre el poder de la ment humana i el poder de Déu. En la seva època predominava el mesmerisme o magnetisme animal descobert pel metge alemany Franz Mesmer, considerat per alguns com un mètode misteriós d'hipnosi i per altres com les forces psíquiques de les persones. Eddy va continuar les seves investigacions per un altre camí diametralment oposat considerant que un hipnotitzador empra un error per destruir un altre. L'autora va ser determinant en el desenvolupament de les seves idees sobre la naturalesa de Déu i en trobar "la ciència que governava" el procés de curació espiritual. Anys més tard va escriure aquestes idees guaridores en el seu best-seller Ciencia y Salud con la Llave de las Escrituras [Ciència i Salut amb la Clau de les Escriptures], basades en les curacions de Jesús sobre el fonament de l'Amor diví i la idea d'una Ment com la font de la salut: la Ment, Déu.

En un altre dels seus llibres, Escritos Misceláneos [Escrits Miscel·lanis], va expressar: "La consciència, en elevar-se, acumula renovades formes i un singular foc de les cendres del jo que es va esvaint, i renúncia al món".

El pensament humà cedeix a l'acció salvadora de Crist perquè l'Amor diví sempre està present i no hi ha consciència desproveïda d'aquest amor.

Podem pensar en el Crist com el missatge diví que constantment parla a la consciència humana.

En la mesura que entenguis que és la Ment divina l'única realitat que governa les teves accions, podràs dominar les aigües tempestuoses de la ment humana i sentiràs l'acció regeneradora i renovadora del Crist.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!