Humanitat

"No tenim por"

"No tenim por". @Glow Images

Aquestes frases van inundar els carrers i les xarxes socials per l'atemptat produït a la ciutat comtal.

Els actes de terrorisme constitueixen una ofensa a la humanitat sencera. El seu propòsit és generar por per manipular el pensament humà i així coartar la llibertat individual ocultant-se a través de la pràctica falsa d'una religió.

Resulta difícil per a molts eradicar sentiments d'impotència, odi i discriminació que intenten envair el pensament quan ocorren aquest tipus d'atemptats.

Com apartar l'odi, el fanatisme i la violència que són tan cruels i obstinades expressions humanes?

El tornar-se a l'interior és el punt de partida per a un canvi i permet trobar un estat de pau i benestar que es reflecteix cap a fora. Un enfocament diferent, una perspectiva més correcta per fomentar els valors, la unitat, la pau i l'estar conscients de la totalitat del bé que ens envolta, és una ajuda sempre present per vèncer l'odi i el temor. És a través de l'Amor i de l'harmonia mental i no partint de l'odi, que s'arriba a una base sòlida.

L'odi és un verí que destrueix des de dins, produint amargor que corroeix en els cors i ments. Per aquesta raó les Escriptures ens alerten a no permetre que broti cap "arrel amargant" en els nostres cors (Hebreus 12:15).

Ja en els temps de Jesús hi va haver exemples de divisió, odi i opressió que van arribar fins a la seva crucifixió. Des de la visió de Mary Baker Eddy, fundadora de la Ciència Cristiana: "Si el mestre no hagués tingut cap alumne ni ensenyat les realitats no visibles de Déu, no hauria estat crucificat". Ell va superar la crucifixió reflectint mansuetud, amor i perdó davant tan cruels atacs. L'expressió d'aquestes qualitats és la que comporta la espiritualització del pensament com s'explica a la Ciència Cristiana.

Un exemple a considerar va ser l'experiència de Judy Wolff que davant d'un atemptat terrorista va trobar el poder d'estimar i perdonar. En orar, va arribar a comprendre que la Intel·ligència infinita no ens va crear perquè ens terroritzin i ens fem víctimes uns als altres, i d'aquesta manera va poder eliminar la por sentint pau i domini davant la situació.

Preservar el pensament considerant que com a fills de Déu tenim el manament d'estimar-nos els uns als altres pot vèncer el terrorisme i això ens porta a reconèixer que tots som l'expressió de l'Amor omnipresent. Això procuro sempre portar-lo a la pràctica i quan surto al carrer tracto d'incloure a tots, musulmans, jueus, cristians, com a fills de Déu, fets a la Seva imatge i semblança, sense cap tipus de discriminació.

Eddy, pregava diàriament per la pau entre les nacions i al seu país. Ella escriu en Ciencia y Salud con la Llave de las Escrituras [Ciència i Salut amb la Clau de les Escriptures]: "L'odi humà no té mandat legítim ni regne, l'Amor està entronitzat".

Vencem per mitjà de l'amor. La veritable defensa per protegir-se de l'odi que es manifesta pel terrorisme resideix en el pensament imbuït d'idees espirituals que afirmen el poder omnipresent de la Saviesa divina. Aquestes idees són les que precisament necessita una nació per combatre el terrorisme amb una base sòlida i forjar una societat en la qual regni el respecte a la dignitat i les tradicions de l'altre, sense cap tipus de discriminació. Una societat així només pot ser mentalment saludable i generadora de pau.

Segles enrere el salmista va descriure els beneficis que s'obtenen en acceptar

la nostra unitat amb l'Amor: "...t'abrigarà amb les seves plomes, trobaràs refugi sota les seves ales: ell, que és fidel, et serà escut i cuirassa. No et farà por la basarda de la nit, ni la fletxa que vola de dia, ni la pesta que s'esmuny en la fosca o l'epidèmia que la migdia fa estralls..." (Salm 91).

Aquest salm és un càntic espiritual, és una oració sagrada i poderosa que ens porta a sentir la cura i la protecció divines en tot moment. Aquesta promesa tan ben definida demostra que sempre estem protegits, dirigits i units en l'Amor diví com ho va demostrar Jesús reconeixent sempre que cap nivell d'odi podia destruir el seu ésser veritable.

Tots som constructors de la pau i l'harmonia.

Tots junts podem acabar amb el terrorisme vencent la por en els nostres cors amb l'amor i la fraternitat i així poder expressar: "No tenim por".

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!