Eixample Nord

Parlem!

L’Eixample Nord mereix una audiència pública per poder fer-ne un replantejament. I els poders públics han de garantir i han de fomentar els drets d'iniciativa, d'informació i de participació

Jaume Marsé 21-06-2014 21:16 Lectures 1969

Arxivat a:

EIX. Campanya Eixample Nord

EIX. Campanya Eixample Nord

Ja fa massa temps que es confonen les necessitats urbanístiques de la població amb la persecució de guanys purament econòmics. Això ha estat un dels grans mals de la majoria de ciutats del món industrialitzat. Vilanova i la Geltrú no ha estat cap excepció. Aquesta confusió, dels gestors del territori i dels polítics, ens ha portat a la situació actual, de disposar de milers d’habitatges buits i sense cap indici de que puguin utilitzar-se en els propers anys. A més hem hagut de suportar, amb indignació, la contradicció que representa el desnonament de famílies de forma continuada.

L'Eixample Nord, de 106 hectàrees, va ser classificat com a sòl urbanitzable en el Pla General de 1981, la qual cosa venia ja per la inèrcia del desenvolupisme dels anys 60. La revisió del pla general del 2001 el classifica com a sòl urbanitzable delimitat i preveu el seu desenvolupament en el primer quadrienni (2001-2005). Cal recordar que aquesta última revisió requalificava sòl per poder-hi encabir 143.000 habitants, a Vilanova i la Geltrú.

Tot això ha canviat. Les expectatives demogràfiques no només no s’han acomplert, sortosament, sinó que han minvat i continuaran minvat al llarg dels propers anys.  Per altra banda, la llei d’urbanisme introdueix un nou concepte, el de desenvolupament urbanístic sostenible, que encara s’ha d’aplicar. La llei obliga a utilitzar de forma racional el territori i el medi ambient, i això comporta conjuminar les necessitats de creixement amb la preservació dels recursos naturals i dels valors paisatgístics, arqueològics, històrics i culturals, a fi de garantir la qualitat de vida de les generacions presents i futures.

Ara, sembla mentida que alguns dels representants del poble no s’adonin de l’abast que té aquest procés urbanístic de cara a la nostra vida i a les de les generacions futures. L’Eixample Nord mereix una audiència pública per poder fer-ne un replantejament. I els poders públics han de  garantir i han de fomentar els drets d'iniciativa, d'informació i de participació de la ciutadania en els processos urbanístics de planejament i de gestió. No podem conformar-nos amb una paròdia d’informació pública, com la que es va fer l’any 2009,  i que no permeti replantejar el fons de la qüestió.

Per tota això, des de l’APMA, hem decidit formar part de la plataforma PARLEM, l'objectiu de la qual és el d’obrir un debat ciutadà sobre la situació urbanística de l'Eixample Nord i les seves conseqüències futures.

Com que la majoria del plenari de l’Ajuntament va considerar la no conveniència de realitzar-se aquesta audiència pública, ens veiem amb la necessitat de demanar a la ciutadania de Vilanova i la Geltrú (s’ha d’estar empadronat)  el seu suport en forma de signatura. Haurem d’aconseguir 2.500 signatures per forçar una Audiència Pública. Es podrà firmar els dissabtes a una paradeta que hi haurà a la Rambla/Francesc Macià o bé anant als llocs assenyalats en aquest mapa.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.


El Mussol

APMA

APMA

Blog d'opinió de l'Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient

Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra

ENQUESTA WEB

El Congrés dels Diputats ha frenat l'intent del PP i Cs d'endurir la presó permanent revisable. Els dos grups havien presentat dues esmenes a la totalitat a una proposició de llei del PNB que demanava reformar el Codi Penal i eliminar la presó permanent revisable, introduïda pel PP quan tenia majoria absoluta

Estàs a favor de la presó permanent revisable?


No