Caminada per l'Ortoll

Instants i instints

La imatge que teníem al davant ens va fer aturar en sec i mirar per uns segons fixament fins entendre la il•lusió òptica del que veiem

Núria Gonzalvo 13-07-2014 18:08 Lectures 1966

Arxivat a:

Núria Gonzalvo. Caminada per l'Ortoll

Núria Gonzalvo. Caminada per l'Ortoll

Ahir vaig caminar amb una bona amiga per l’Ortoll. Havia plogut molt el dia anterior i tot i ser quasi les 9 del matí d’un dia del mes de juliol l’ambient era fresc i propici a l’activitat i l’expansió.

El cel, com sempre després d’una pluja forta, era d’un intens blau turquesa, i els verds eren més radiants que els dies anteriors.

Però mentre caminàvem i xerràvem no deixàvem d’assenyalar aquelles coses que per una raó o l’altra atreien la nostra atenció i com que la bellesa que emetia la natura aquest dia era especial , havíem d’interrompre’ns massa sovint amb un mira aquí! o mira allà!

De sobte, en agafar un corriol que ens havia de dur cap a casa l’exclamació va ser unísona. La imatge que teníem al davant ens va fer aturar en sec i mirar per uns segons fixament fins entendre la il•lusió òptica del que veiem. Jo afortunadament portava la càmera i vaig poder captar el moment.

Aquesta imatge contrasta, però, amb tantes altres que de vegades també ens fan parar en sec i exclamar-nos encara que amb un to molt diferent. Són aquells moments en que tot passejant et trobes de sobte amb escenaris que no et fan dubtar de la seva veracitat ni et semblen un “trampe d’oeil” com el d’ahir, més aviat et provoquen un col•lapse mental degut a la incapacitat d’entendre la manca de sensibilitat d’alguns, què si bé són pocs fan molt de mal i molt de descrèdit a un espai ple d’oportunitats de gaudi com aquest que tenim tan a prop nostre. Valoreu vosaltres mateixos! 

Caminada per l'Ortoll

El Mussol

APMA

APMA

Blog d'opinió de l'Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No