Caminada per l'Ortoll

Instants i instints

La imatge que teníem al davant ens va fer aturar en sec i mirar per uns segons fixament fins entendre la il•lusió òptica del que veiem

Núria Gonzalvo 13-07-2014 18:08 Lectures 2552

Arxivat a:

Núria Gonzalvo. Caminada per l'Ortoll

Núria Gonzalvo. Caminada per l'Ortoll

Ahir vaig caminar amb una bona amiga per l’Ortoll. Havia plogut molt el dia anterior i tot i ser quasi les 9 del matí d’un dia del mes de juliol l’ambient era fresc i propici a l’activitat i l’expansió.

El cel, com sempre després d’una pluja forta, era d’un intens blau turquesa, i els verds eren més radiants que els dies anteriors.

Però mentre caminàvem i xerràvem no deixàvem d’assenyalar aquelles coses que per una raó o l’altra atreien la nostra atenció i com que la bellesa que emetia la natura aquest dia era especial , havíem d’interrompre’ns massa sovint amb un mira aquí! o mira allà!

De sobte, en agafar un corriol que ens havia de dur cap a casa l’exclamació va ser unísona. La imatge que teníem al davant ens va fer aturar en sec i mirar per uns segons fixament fins entendre la il•lusió òptica del que veiem. Jo afortunadament portava la càmera i vaig poder captar el moment.

Aquesta imatge contrasta, però, amb tantes altres que de vegades també ens fan parar en sec i exclamar-nos encara que amb un to molt diferent. Són aquells moments en que tot passejant et trobes de sobte amb escenaris que no et fan dubtar de la seva veracitat ni et semblen un “trampe d’oeil” com el d’ahir, més aviat et provoquen un col•lapse mental degut a la incapacitat d’entendre la manca de sensibilitat d’alguns, què si bé són pocs fan molt de mal i molt de descrèdit a un espai ple d’oportunitats de gaudi com aquest que tenim tan a prop nostre. Valoreu vosaltres mateixos! 

Caminada per l'Ortoll

El Mussol

APMA

APMA

Blog d'opinió de l'Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No