Incineració

Contra la incineració de fangs de depuradora a l'empresa Cales de Pachs

El 27 d'octubre de 2014, en el Ple municipal ordinari de l'ajuntament de Sta Margarida i Els Monjos es va debatre la Moció presentada per el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd (Ecologistes de Catalunya), Ecoxarxa Penedès, el Moviment Contra la Incineració a Uniland i la Plataforma Cívica en Defensa de la Salut i el Medi Ambient dels Monjos on demanaven als representants dels grups municipals PSC (set regidors/es), CiU (quatre regidors/es), ERC (un regidor) i PP (un regidor) l'aprovació de la mateixa on es diu:

1r. Que es demani al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que es denegui l'autorització ambiental de la crema de fangs de depuradora a l'empresa Cales de Pachs i que es denegui també la utilització de residus de fusta tractada (biomassa) com a combustible alternatiu.

2n. Que es demani al Dept. de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el cessament de la incineració de residus, procedents de fangs de depuradora, residus municipals (CDR) i restes de podes vegetals i fustes tractades a la cimentera Uniland, amb caràcter immediat, mitjançant la suspensió de l'autorització otorgada i la seva nova revisió juntament amb els/les representants del territori afectat.

3r. Notificar al Dept. de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya els acords presos.

Durant el debat, els grups que presentaven la Moció van exposar els perills que per la salut, el medi i l'economia de la comarca suposa la incineració de residus a Uniland els 365 dies/any, fent servir les dades del PRTR (Registro Estatal de Emisiones y Fuentes Contaminantes), i que si Cales de Pachs obté el permís d'incinerar tindrem dues incineradores a la comarca.

Aquesta Moció és la mateixa que es va aprovar, sense modificacions, als ajuntaments de Vilafranca, Les Cabanyes i per unanimitat al CCAP on la representant de l'ajuntament dels Monjos hi va votar a favor.

Incomprensiblement i contradint el seu vot donat al CCAP ahir els grups del PSC, CiU i PP No van donar suport a la Moció presentada, ERC Si.

El que van fer va ser aprovar una moció modificada amb la qual els col•lectius No hi estem d’acord.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!