Decàleg de dermatologia

Deu consells per mantenir la teva pell fora de perill a l'oficina

Passem moltes hores treballant en llocs tancats amb calefacció o aire condicionat i falta d'humitat i la nostra pell pateix

Belleza Activa / AMIC 19-11-2014 18:28 Lectures 939

Arxivat a:

AMIC. Deu consells per mantenir la teva pell fora de perill a l'oficina

AMIC. Deu consells per mantenir la teva pell fora de perill a l'oficina

Passem moltes hores treballant en llocs tancats amb calefacció o aire condicionat i falta d'humitat. I la nostra pell pateix. Per mantenir-la sana i cuidada t'oferim un decàleg elaborat per l'Associació Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV).

Passar masses hores a l'oficina no és bo, i tampoc ho és per a la pell. Aquí tens deu consells pràctics per lluitar contra la sequedat i irritació de l'aire condicionat i la manca d'humitat dels llocs tancats, elaborats pel Dr. Agustín Viera, membre de l'AEDV de Les Palmes de Gran Canària.

1.- Busca una correcta hidratació de la pell amb un cosmètic hidratant. L'aire condicionat disminueix la temperatura extraient humitat de l'ambient, creant un microclima sec i fred. L'intent d'equilibrar la temperatura i humitat del nostre organisme ocasiona una pèrdua de líquid i deshidratació de la pell.

2.- Sigues especialment constant amb les àrees de pell exposades: cara, coll, escot i extremitats. Aconseguir una pell correctament hidratada li aporta lluminositat, elasticitat i millor aspecte; no és només una qüestió estètica, prevé l'aparició d'infeccions i èczemes.

3.- Fes-ho dues vegades al dia. Totes les pells, fins i tot els greixos, necessiten ser hidratades. Cada tipus de pell necessita, segons les seves característiques, una hidratant específica.

4.- Previ a la hidratació facial fes servir netejadors suaus que es caracteritzin per un pH no alcalí i la seva alta tolerància.

5.- Hidrata la teva pell també des de l'interior. La teva pell necessita la ingesta diària de 2-3 litres d'aigua, una dieta equilibrada en fruites i verdures, que aporta abundantment aigua i antioxidants i evitar el consum de tabac i estimulants.

6.- Els hidrants per a pells grasses no han d'aportar olis i han d'estar compostos per substàncies no comedogénicas, incorporant aigua i propielinglicol com a base hidratant.

7.- La pell exposada sensible, en entorns amb aire condicionat / climatitzador, notarà més de sequedat, picor i enrogiment. Evita cosmètics amb substàncies que afavoreixin la renovació cel·lular i utilitza aquells que continguin substàncies calmants.

8.- La pell exposada seca no ha d'usar de productes amb alcohol o propielinglicol. S'utilitzen fórmules que aportin aigua, olis vegetals com l'àcid linoleic i ceramides, així com diferents concentracions de vaselina o lanolina

9.- S'han, a més, de controlar els múltiples contaminants que agredeixen la pell i que es poden trobar en entorns laborals amb aire condicionat / climatitzador: agents químics (formaldehid, compostos orgànics volàtils, pols, fibres, diòxid de carboni ...), agents biològics (bacteris, fongs espores, toxines, àcars ...), i agents físics (humitat relativa, ventilació, ambient tèrmic ...)

10.- Indicadors òptims en entorns laborals amb aire condicionat / climatitzador serien: humitat relativa entre 40% i 60%, temperatura de funcionament de l'aire a l'hivern 22ºC ± 2ºC ia l'estiu 24,5% ± 1,5ºC, temperatura del sòl entre 19º i 26ºC, concentració de CO² inferior a 1.000ppm, subministrament d'aire ja superior a 30m³ / hora / persona que ha de triplicar en cas que hi hagi fumadors, velocitat mitjana de l'aire inferior a 0,15M / s en hivern i 0,25m / s a l'estiu.


Salut i Bellesa

Eix Diari - ACPG

Eix Diari - ACPG

Trucs per saber com podem cuidar-nos amb salut i els millors consells de bellesa

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres