Decàleg de dermatologia

Deu consells per mantenir la teva pell fora de perill a l'oficina

AMIC. Deu consells per mantenir la teva pell fora de perill a l'oficina

AMIC. Deu consells per mantenir la teva pell fora de perill a l'oficina

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Passem moltes hores treballant en llocs tancats amb calefacció o aire condicionat i falta d'humitat. I la nostra pell pateix. Per mantenir-la sana i cuidada t'oferim un decàleg elaborat per l'Associació Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV).

Passar masses hores a l'oficina no és bo, i tampoc ho és per a la pell. Aquí tens deu consells pràctics per lluitar contra la sequedat i irritació de l'aire condicionat i la manca d'humitat dels llocs tancats, elaborats pel Dr. Agustín Viera, membre de l'AEDV de Les Palmes de Gran Canària.

1.- Busca una correcta hidratació de la pell amb un cosmètic hidratant. L'aire condicionat disminueix la temperatura extraient humitat de l'ambient, creant un microclima sec i fred. L'intent d'equilibrar la temperatura i humitat del nostre organisme ocasiona una pèrdua de líquid i deshidratació de la pell.

2.- Sigues especialment constant amb les àrees de pell exposades: cara, coll, escot i extremitats. Aconseguir una pell correctament hidratada li aporta lluminositat, elasticitat i millor aspecte; no és només una qüestió estètica, prevé l'aparició d'infeccions i èczemes.

3.- Fes-ho dues vegades al dia. Totes les pells, fins i tot els greixos, necessiten ser hidratades. Cada tipus de pell necessita, segons les seves característiques, una hidratant específica.

4.- Previ a la hidratació facial fes servir netejadors suaus que es caracteritzin per un pH no alcalí i la seva alta tolerància.

5.- Hidrata la teva pell també des de l'interior. La teva pell necessita la ingesta diària de 2-3 litres d'aigua, una dieta equilibrada en fruites i verdures, que aporta abundantment aigua i antioxidants i evitar el consum de tabac i estimulants.

6.- Els hidrants per a pells grasses no han d'aportar olis i han d'estar compostos per substàncies no comedogénicas, incorporant aigua i propielinglicol com a base hidratant.

7.- La pell exposada sensible, en entorns amb aire condicionat / climatitzador, notarà més de sequedat, picor i enrogiment. Evita cosmètics amb substàncies que afavoreixin la renovació cel·lular i utilitza aquells que continguin substàncies calmants.

8.- La pell exposada seca no ha d'usar de productes amb alcohol o propielinglicol. S'utilitzen fórmules que aportin aigua, olis vegetals com l'àcid linoleic i ceramides, així com diferents concentracions de vaselina o lanolina

9.- S'han, a més, de controlar els múltiples contaminants que agredeixen la pell i que es poden trobar en entorns laborals amb aire condicionat / climatitzador: agents químics (formaldehid, compostos orgànics volàtils, pols, fibres, diòxid de carboni ...), agents biològics (bacteris, fongs espores, toxines, àcars ...), i agents físics (humitat relativa, ventilació, ambient tèrmic ...)

10.- Indicadors òptims en entorns laborals amb aire condicionat / climatitzador serien: humitat relativa entre 40% i 60%, temperatura de funcionament de l'aire a l'hivern 22ºC ± 2ºC ia l'estiu 24,5% ± 1,5ºC, temperatura del sòl entre 19º i 26ºC, concentració de CO² inferior a 1.000ppm, subministrament d'aire ja superior a 30m³ / hora / persona que ha de triplicar en cas que hi hagi fumadors, velocitat mitjana de l'aire inferior a 0,15M / s en hivern i 0,25m / s a l'estiu.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local