Personal branding

Tots tenim marca personal?

Eix. Personal branding

Eix. Personal branding

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Erroni és pensar que la societat es divideix en grups d’estil igual, o de forma de viure semblants, sortint d’un patró que ens classifica en un determinat grup social: estil de  roba, mòbil que portem, llibres que llegim, activitats d’oci, música que escoltem, etc.

Sóc defensora que cadascú té un potencial per descobrir, allò que el diferencia de la resta. Primer ha de fer la descoberta de si mateix com a professional abans que ho faci la societat; pot semblar estrany,  però a vegades no arribem a saber qui som veritablement com a professionals, i ens cal descobrir allò que ens diferencia.

La imatge a la qual donem visibilitat en una entrevista, en el currículum vitae, a les xarxes socials o, en una xerrada o col•loqui amb altres professionals, és una imatge que ha de ser fidel reflexa que ens coneixem, una imatge autèntica i única amb el que puguin intuir el tan important potencial.

Ens enfrontem a altres perfils professionals en el camí cap a les oportunitats, i no podem evitar competir cap a una mateixa oferta laboral o, cap al desenvolupament d’un projecte similar.

Per això és tan rellevant aprofitar els coneixements o treballs fets la nostra formació, especialitzar-nos en una temàtica, tenir en compte els premis rebuts, empreses de les quals hem format part, tota l’experiència laboral, programes de pràctiques, etc.

Si les nostres qualitats passen desapercebudes per nosaltres mateixos, passaran desapercebudes pels altres.

Recomano rellegir el currículum vitae, un pas que ens permet valorar aspectes rellevants de la formació o experiència d’un mateix: aquelles referències, aspectes que manquen, actualitzar l’ordre del contingut si cal, destacar l’habilitat diferenciadora que es troba oculta entre experiències laborals, així com, repassar les conferències, cursos, i altres. No ens oblidem que les empreses reben muntanyes de currículums d’altres candidats i cal destacar entre perfils.

Seguidament, abans d’anar a una entrevista de feina hem d’investigar sobre l’empresa, saber quines tasques desenvolupa, així com, analitzar a quina plaça vacant optem per preparar paraules clau utilitzades al sector i, incloure-les dins el nostre discurs.

Tot això dóna la seguretat suficient per demostrar els coneixements que tenim i, buscar la forma més òptima de promocionar la nostra marca personal. Per exemple, podem aprofitar per entregar a l’entrevistador algun complement, perquè puguin aprofundir més sobre nosaltres com a professionals. És un exemple: portafolis, referències, articles, etc.

Ara per ara és rellevant ser innovadors i creatius alhora de projectar la imatge personal, dinamitzar el personal branding entre les plataformes socials i virtuals. Es tracta d’activar el nostre nom i la nostra feina més enllà de l’habitual currículum vitae (blogs, participació professional a les xarxes socials, articles, videocurriculum...).

Per últim, és molt important participar activament en associacions, grups de treball,  conferències, cursos de formació, programes de pràctiques, etc. Podem aprofitar per promocionar-nos, i parlar de la nostra marca personal amb més deteniment i de viva veu, deixar de mantenir el contacte virtual per fer ús de les habilitats socials i comunicatives.

 

Aina Flores
Llicenciada en pedagogia
Nº de col·legiada 01528

@caixa_dainas
afhpedagogia@gmail.com

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local