Proposta pedagògica

Documenta’t: el poder visual de la naturalesa

Què passa a la nit quan es desperta la flora i la fauna?

Aina Flores 20-05-2020 19:45 Lectures 484
‘La Tierra de noche’. Eix

‘La Tierra de noche’. Eix

Puc assegurar que feia molt de temps que no veia un documental sobre la pura essència de la fauna i la flora, que em fes aguantar la respiració fins a l'últim minut del curt o llargmetratge.

Si dic que ‘La Tierra de noche’ és impressionant, em quedo curta. La millor tecnologia s'endinsa en plena naturalesa, de nit, per a gravar la vida animal més desconeguda fins al moment.

I, en la línia de recomanacions didàctiques d’anteriors articles, amb aquest documental, l'alumnat de Primària i Secundària podrà gaudir d’una obra d'art audiovisual que neix de la pura supervivència animal, al mateix temps que amplia coneixements que ja estaven programats per l’últim trimestre.

Perquè res del que poden haver vist en els llibres de text o en altres documentals, coincideix mínimament amb la fantàstica narració de Samira Wiley i Beren Saat i, l’estima amb la qual es presenten les escenes més crues i realistes del món animal i la seva convivència amb l’entorn.

És una autèntica revolució visual estrenada el gener de 2020, a Netflix, que, des de fa pocs mesos, ha fet possible que la foscor sigui un espai de temps admirable, alhora que esgarrifós i temible pels humans. Perquè en tots els escenaris triats, l'intocable i racional ésser humà es fa molt petit.

Si alguna cosa es palpa, és respecte absolut i admiració per la naturalesa. La Direcció del documental - Jim Jarmusch - no ha modificat el cicle vital dels éssers vius, ni ha alterat la seva vida en l’intent d’ús de les magnífiques càmeres.

Perquè cap de les imatges que es projecten són interrompudes per les excentricitats de l'ésser humà i la seva necessitat de saber per sobre de les necessitats de l’entorn.

L'alumnat de Primària i Secundària descobrirà un altre punt de vista de la vida animal, de la convivència entre éssers, prenent consciència després de visualitzar els 5 capítols que conforma el documental ‘La Tierra de noche’, que són una part petita i fràgil del planeta Terra.

Aina Flores Hidalgo
Llicenciada en pedagogia. Nº de col·legiada 01528
Sexòloga.
Psicopedagoga.
Twitter: @caixa_dainas
LinkedIn: Aina Flores Hidalgo
Instagram com escriptora de ficció: @escritora_lola_pop

Reculls de pedagogia

Aina Flores Hidalgo

Aina Flores Hidalgo

La pedagogia que t'escolta, la pedagogia a la mida de cadascú

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres