Proposta pedagògica

Documenta’t: el poder visual de la naturalesa

Què passa a la nit quan es desperta la flora i la fauna?

Aina Flores 20-05-2020 19:45 Lectures 858
‘La Tierra de noche’. Eix

‘La Tierra de noche’. Eix

Puc assegurar que feia molt de temps que no veia un documental sobre la pura essència de la fauna i la flora, que em fes aguantar la respiració fins a l'últim minut del curt o llargmetratge.

Si dic que ‘La Tierra de noche’ és impressionant, em quedo curta. La millor tecnologia s'endinsa en plena naturalesa, de nit, per a gravar la vida animal més desconeguda fins al moment.

I, en la línia de recomanacions didàctiques d’anteriors articles, amb aquest documental, l'alumnat de Primària i Secundària podrà gaudir d’una obra d'art audiovisual que neix de la pura supervivència animal, al mateix temps que amplia coneixements que ja estaven programats per l’últim trimestre.

Perquè res del que poden haver vist en els llibres de text o en altres documentals, coincideix mínimament amb la fantàstica narració de Samira Wiley i Beren Saat i, l’estima amb la qual es presenten les escenes més crues i realistes del món animal i la seva convivència amb l’entorn.

És una autèntica revolució visual estrenada el gener de 2020, a Netflix, que, des de fa pocs mesos, ha fet possible que la foscor sigui un espai de temps admirable, alhora que esgarrifós i temible pels humans. Perquè en tots els escenaris triats, l'intocable i racional ésser humà es fa molt petit.

Si alguna cosa es palpa, és respecte absolut i admiració per la naturalesa. La Direcció del documental - Jim Jarmusch - no ha modificat el cicle vital dels éssers vius, ni ha alterat la seva vida en l’intent d’ús de les magnífiques càmeres.

Perquè cap de les imatges que es projecten són interrompudes per les excentricitats de l'ésser humà i la seva necessitat de saber per sobre de les necessitats de l’entorn.

L'alumnat de Primària i Secundària descobrirà un altre punt de vista de la vida animal, de la convivència entre éssers, prenent consciència després de visualitzar els 5 capítols que conforma el documental ‘La Tierra de noche’, que són una part petita i fràgil del planeta Terra.

Aina Flores Hidalgo
Llicenciada en pedagogia. Nº de col·legiada 01528
Sexòloga.
Psicopedagoga.
Twitter: @caixa_dainas
LinkedIn: Aina Flores Hidalgo
Instagram com escriptora de ficció: @escritora_lola_pop

Reculls de pedagogia

Aina Flores Hidalgo

Aina Flores Hidalgo

La pedagogia que t'escolta, la pedagogia a la mida de cadascú

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No