ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Pactes postelectorals als ajuntaments

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'any 2015 arrenca amb l'atenció posada en la política municipal i l'aparició de noves formacions disposades a fer-se un forat en la composició dels nous ajuntaments. El mes de maig hi ha una cita amb les urnes que dibuixarà el nou mapa local per als propers quatre anys, i fent cas a les enquestes d'intenció de vot, és prevista una fragmentació dels consistoris de forma generalitzada.

Les noves candidatures, fruit d'una societat en crisi i sorgides del descontent d'una ciutadania cada cop més exigent i amb ganes d'assumir un paper més actiu en la política, marcaran la composició dels nous ajuntaments. Primer va ser la Candidatura d'Unitat Popular, després Ciutadans i ara Podem i Guanyem. Aquestes formacions han començat a fer camí als municipis, a trobar suport entre ciutadans descontents amb altres opcions polítiques. I el món local està acostumat a que el neguit del ciutadà, el descontent amb les polítiques locals, el rebuig a projectes concrets, es tradueixi en candidatures municipals que es fan un forat als ajuntaments.

Ara els partits estaran obligats a entendre's perquè les majories absolutes ja han passat a la història. I el repte ja no és únicament l'entesa entre les formacions d'esquerra i les de dreta. Els acords obviaran la frontera tradicional de l'esquerra i la dreta i tindran més a veure amb la connexió que hi hagi entre els partits nous i els de sempre, i segurament també superaran la barrera dels independentistes i els federalistes.

Ja que estem abocats als pactes postelectorals en molts dels nostres municipis, seria desitjable que tots els partits mostressin les seves cartes ideològiques i expliquessin de forma transparens quins acords i pactes estaran disposats a dur a terme i quins no. Esperem uns programes clars i transparents, que no cridin a la confusió ni permetin la traició al votant a les poques setmanes. Volem que els pactes postelectorals representin per als nostres municipis uns govern estables i eficaços que els permetin prendre les decisions difícils que requereixen aquest temps complicats.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local