Sexualitat

Beneficis del "mindfulness" en la nostra vida sexual

Eix. Relacions sexuals

Eix. Relacions sexuals

Busca un espai còmode, tanca els ulls i centra't en la teva respiració… Si dediques uns minuts a observar la teva respiració, de seguida podràs beneficiar-te de la pau mental que s'aconsegueix amb un exercici tan senzill”.

D'aquesta manera podria començar qualsevol sessió dedicada a la meditació amb atenció plena o mindfulness. Aquesta és una pràctica de relaxació mil·lenària que ens ensenya a prendre consciència de les nostres emocions i del nostre cos.

Actualment, aquesta tècnica s'està aplicant amb èxit en el tractament de diversos problemes psicològics: ajuda a combatre l'estrès i l'ansietat, a reduir els pensaments obsessius, millora la creativitat, redueix el dolor crònic, etc.

Com qualsevol altra habilitat, el mindfulness precisa entrenament i pràctica; no obstant, la seva aplicació és tan senzilla que qualsevol persona ho pot fer, fins i tot els nens, als quals també proporciona innombrables beneficis per a gestionar la seva intel·ligència emocional, atenció i memòria.

En el seu llibre ‘Aprendre a practicar Mindfulness’, el psiquiatre Vicente Simón recull les pautes per a realitzar de forma adequada aquest tipus de meditació. Segons l'autor, aquesta tècnica és beneficiosa tant per a la nostra ment, com per al nostre cos i la nostra conducta.

Com ens pot ajudar el mindfulness en les nostres relacions sexuals?

Aquest tipus de meditació també està proporcionant resultats positius en les disfuncions sexuals, tant masculines com femenines. Els problemes d'erecció, d'ejaculació, d'anorgàsmia, o de vaginisme van acompanyats d'un grau d'ansietat i frustració força elevats per a la persona que ho pateix. En aquests casos, el mindfulness és una eina útil per a aconseguir estar més relaxats i abordar el que ens amoïna des d'una perspectiva diferent.

A través de la meditació, la persona ha d'aprendre a centrar-se en cadascuna de les sensacions que experimenta el seu cos. Es tracta de donar-li una altra dimensió a un simple petó, sentir cada moviment, cada carícia sense que els pensaments interrompin o perjudiquin el plaer; és estar en l'aquí i l'ara. Tot això es tradueix en estar present, no només físicament, sinó també amb tota la nostra atenció, plenament conscients. Si volem practicar al llit, ens pot ser de gran ajuda l'àmplia varietat de cosmètica eròtica que ens ofereix el mercat: gels que provoquen diferents temperatures, espelmes aromàtiques, productes comestibles, música relaxant, etc. Tan sols hem d'activar els nostres cinc sentits i concentrar-nos en el que apreciem amb cadascun d'ells. Si volem, per exemple, que la vista no domini la nostra percepció, podem tancar els ulls per intensificar els altres sentits.

En definitiva, si aconseguim mantenir la nostra ment en calma i ens centrem en les sensacions físiques que percebem amb cada carícia i cada moviment, elevarem el plaer a un altre nivell.


Rocío Rico
Psicòloga especialitzada en sexologia clínica (col.:12135)
Cita prèvia al 627.880.838
www.blogsexualidadypareja.wordpress.com

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!