Eleccions municipals 2015

ERC de Santa Margarida i els Monjos signa el compromís amb l'ANC

Eix. Signatura del compromís

Eix. Signatura del compromís

Josep Arasa i Ferrer, cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'ajuntament de Santa Margarida i els Monjos per les properes eleccions municipals, ha signat el manifest de l'ANC, "Els Ajuntaments per la Independència" on es compromet, tant personalment com en nom de tota la candidatura d'ERC, a enfortir des de l'ajuntament el Procés per a constituir un nou Estat independent per a Catalunya.

En aquest document, la candidatura d'Esquerra Republicana, sabedora del paper especialment important que hi tenen ets municipis, així com de la necessitat d'impulsar des dels ajuntaments les accions que corresponguin per continuar donant fortalesa, legitimitat í suport al procés; es compromet a:

1. Proposar al primer Ple municipal ordinari  que ratifiqui i regularitzi  la seva pertinença a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i que d’acord amb això faci les gestions oportunes perquè a les entrades del nostre poble i sota el nom del Municipi hi consti aquest emblema.

2. Promoure campanyes, des del nostre grup municipal, per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari, i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d'un Estat independent en el seu programa.

3. Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, proposarem que el nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l'Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l'Estat espanyol.

4. Proposar que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà per donar suport al procés d'emancipació nacional. En el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern, aquesta Assemblea hauria d'assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica í institucional.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!