Federalisme d’Esquerres

La solució: federalisme

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Ja s’han celebrat les tan esperades eleccions autonòmiques-plebiscitàries. Els resultats s’han analitzat des de tots els punts de vista possibles, però a hores d’ara encara no sabem quin govern tindrem, o si en tindrem, si aquest govern es centrarà a resoldre els problemes dels ciutadans o les seves prioritats seran unes altres. Conclusió: a Catalunya tenim un problema i aquest no es resoldrà a curt termini.
L’Estat de les Autonomies ha fet fallida, els governants de cada regió, nació o com vulguem dir-li, s’han convertit en uns petit reis taifes, més preocupats en entrar en competència amb els seus veïns i amb l’Estat central que en aprofitar els avantatges que se suposava pel fet de tenir uns centres de decisió molt més propers als ciutadans.

Vulguem o no, Espanya ha entrat en un procés constituent, hi ha veus aquí i allà que així ho reclamen, l’Estat actual no aporta les solucions que necessita la ciutadania. Aquí a Catalunya, una quantitat no menyspreable de ciutadans han optat pel rupturisme amb la resta de l’Estat Espanyol, però una altra quantitat tampoc gens menyspreable, i diríem que majoritària, prefereix cercar solucions conjuntes amb la resta de ciutadans de l’Estat.

Es aquí on el “Federalisme d’Esquerres” pot ajudar a trobar la solució. Perquè Federalisme significa diàleg, negociació, pacte, i d’Esquerres perquè  s'ajusta als principis de llibertat, igualtat, justícia, solidaritat i fraternitat. Nosaltres sols no podrem crear un nou país idíl·lic, on tot són flors i violes. El món global és un altre, hem de crear estructures d’estat capaces de fer front als moviments econòmics que porten a la desesperació a la ciutadania (recordem que aquest va ser el principal objectiu al crear la  Unió Europea).

Els Federalistes d’Esquerres –Vilanova i la Geltrú us proposem  continuar reflexionant sobre aquestes qüestions en el segon debat que, sota el marc “FEM UNA PROPOSTA FEDERALISTE DES DE L’ESQUERRA”, tindrà lloc del proper 20 d’octubre al Centre Cívic de la Geltrú, en el que intervindran VICTÒRIA CAMPS, catedràtica emèrita de Filosofia de la UAB i vicepresidenta de Federalistes d’Esquerres, ANDREU MAYAYO, catedràtic d`Història Contemporània i vicedegà de la Facultat de Geografia i Història de la UB i  RAIMON OBIOLS, exdiputat socialista al Parlament Europeu. Presentarà l’acte SISCU BAIGES, periodista i membre de Federalistes d’Esquerres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local