Concert d'arpa

L'Arpista Esther Pinyol torna a triomfar a l’Auditori de La Pedrera amb l’obra-estrena d’Albert Guinovart

Ramón Masagué 25-01-2016 19:04 Lectures 1860
Esther Pinyol. Eix

Esther Pinyol. Eix

Si ja ho va fer el divuit de gener de dos mil quinze amb dos companys, el pianista Marc Castellà i la flautista, Elisabeth Franch, el dia diset de gener d'enguany va oferir un concert espectacular.

La primera part del concert de la vilanovina Pinyol la va fer tota sola abordant totes les obres amb aquella seguretat que només s’aconsegueix quant coneixes a la perfecció el repertori.

La segona part dedicada a compositors catalans va tenir la meravellosa estrena de tres peces per arpa d’Albert Guinovart, i va estar acompanyada per la marimba del Ferran Carceller, un dels millors percussionistes actuals.

Els autors que vam poder escoltar van estar molt variats fins i tot amb obres del segle XXI. Els autors interpretats van ser: Marcel Granjany, Marcel Tournier, Alphonse Hasselmans, Henriette Renié, Bernard Andrés, Salvador Brotoms, Joan Sanmartí i Feliu Gasull.

Era la primera vegada que sentia un duet d’arpa i marimba. Vaig poder viure en directe com es fusionaven els dos instruments. Els intèrprets amb una tècnica depurada i neta desprenien una musicalitat delicadíssima a les obres,  es nota tot un treball cambrístic darrera portat la perfecció, en resum van poder passar al públic les seves sensacions i emocions que els autors van deixar escrites a les partitures.

L’estrena absoluta de Tres peces per arpa:

I. Flor de Lotus, II. Rosa i III. Clavell, una obra molt atractiva on explora tots els colors de l’instrument (amb combinacions de sons que feia picant a la caixa de ressonància amb els punys i amb el taló de la sabata contra el parquet de l’escenari) que Pinyol va portar a un altíssim nivell interpretatiu.

En aquest concert també estaven fent-li costat, els familiars, amics i docents.

Al finalitzar el concert va agrair a tots als espectador que varen venir al concert i en especial a les dues persones que l'ajuden a créixer personalment en el seu camí com el Raül Segarra, la Marta Albadalejo i la Maite Roigé.

Una esmena especial el mestre Guinovart que va poder escoltar la seva obra-estrena en directe i jo mateix vaig veure com s’emocionava i en quedava meravellat del rendiment que dóna aquesta “Fada de l’arpa” Esther Pinyol.

Hauriem de tenir més oportunitats per sentir-los. Bravo, Esther i Ferran. Per molts anys us puguem escoltar. 


Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra

ENQUESTA WEB

Les obres més importants realitzades per la Demarcació de Costes de l'estat han convertit l'esplanada on hi aparcaven els vehicles en un sistema dunar que evitarà l'erosió natural i que ha permès convertir aquesta platja semiurbana en una platja natural.

Com valores la naturalització de la platja del Far de Vilanova?

Molt bé
Malament
M'és indiferent