Versots diables

No tot s'hi val, ni per Carnaval, ni per Festa Major, ni mai!

Neus Benavent i Vallès 08-08-2016 10:29 Lectures 19032

Som persones crítiques amb la nostra societat, creiem que la crítica és una bona eina per a posar de manifest les errades i mancances que cal corregir. De fet l’ emprem sovint.

Per això ens agrada que, per les nostres festes, es facin versets i versots, on es qüestiona la classe política i  les seves actuacions.

Per altra banda, donem total suport a la campanya No fem soroll, fem cultura, de la qual hem signat el manifest, comprat samarretes, i tot el que ha calgut.

I, en tercer lloc, no militem en cap des partits que en aquest moments ens governen.

Dit això, no podem quedar-nos callades davant alguns dels versots que els Diables van llegir el dia de la nostra Festa Major, a la Plaça de la Vila.

Creiem que la crítica ha de ser constructiva, amb intenció de poder millorar les coses, i per assolir això, no cal ni insultar, ni menysprear ni molt menys atacar les persones en funció del seu gènere...

Tot això va passar el dia 5 per la tarda, amb uns versots impresentables, on es deia a les dones polítiques coses com: “cuc o cuca,  tòtila de tota la vida, que necessita dues boletes per l’estrès, o que son unes putes de les més cares”

Ja n’ hi ha prou!!!                                                          

Vam tenir molts episodis d’aquest tipus d’insult sexista  arran de les eleccions catalanes del 27-S; també en altres ocasions; sempre ho hem rebutjat, sigui quin sigui el caire polític de la dona insultada.

La crítica ha de ser a la gestió política, mai a la persona a nivell privat, ni per el seu físic, ni per la seva orientació sexual, ni per el seu gènere.

De fet, tots els versots dedicats als regidors homes, tenen un caire molt més suau.

Demanem una reflexió en profunditat, a la colla de Diables i Diablesses i a totes les entitats, per tal de rectificar i eradicar aquest tipus de desqualificacions.

En una societat amb l’alt grau de violència masclista com és la nostra, la prevenció cal fer-la des de la base, des del principi, i l’educació és un pilar fonamental en aquesta prevenció.

Ens oferim per a organitzar tallers de gènere, per a aquelles entitats que ho considerin adient.

No ens valen arguments com: “era una broma”, “es festa major”...no....cap agressió cap a les dones, de cap tipus, ni per festa major, ni per carnaval, ni mai. La Festa no pot ser una excusa per a l’insult.

No tot s’hi val!!!

Els drets de les humanes son també drets humans!!!

Neus Benavent i Vallès
Casal de Dones de Vilanova i la Geltrú


Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No