Consulta Eixample Nord

Alcaldessa, posi les urnes!

CUP Vilanova 05-10-2016 17:23 Lectures 1042

El govern i alguns partits de l'oposició de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú volen constrènyer el debat sobre l'Eixample Nord.

Fa un any, el ple d'octubre de 2015 va acordar modificar els estatuts del Consell General del Consorci per al Desenvolupament de l'Eixample Nord, per tal d'ampliar els representants municipals de 5 a 7 (de forma que hi poguessin ser tots els grups).

Aquesta modificació s'havia de fer efectiva en un termini de sis mesos. Però ha passat un any i els estatuts no s'han modificat.

La CUP i SOM VNG, els dos grups crítics amb el projecte, es troben actualment exclosos d'aquest Consell després que el novembre de 2015 el representant de la CUP fos substituït pel del Partit Popular.

Ahir, en una roda de premsa conjunta amb Som VNG, vam denunciar el frau democràtic que suposa mantenir els grups crítics fora del Consorci i impulsar, mentrestant, l'aprovació inicial del projecte Eixample Nord.

Des de la CUP denunciem no només el paper del govern en aquest assumpte, sinó també la connivència dels partits de l'oposició que són presents al Consell General. Ni els uns ni els altres han pressionat perquè la modificació dels estatuts es dugués a terme en el termini establert i tots els grups municipals poguessin ser-hi presents.

D'altra banda, al ple d'ahir el grup de Ciutadans va presentar una moció perquè es celebri una consulta ciutadana no vinculant sobre la planificació de l'Eixample Nord. La voluntat de bloquejar el debat sobre aquest projecte va ser traslladada al ple en el moment de sotmetre la moció a votació.

El govern s'hi va posicionar en contra, amb la única intervenció Gerard Llobet, regidor d'urbanisme, del PSC. Neus Lloveras, que a més d'alcaldessa és diputada de PDC al parlament i presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), va guardar silenci i no respondre a l'apel·lació directa que li va fer la regidora de la CUP, Marta Jofra, quan li va dir “alcaldessa, posi les urnes!”. Cap posicionament, doncs, sobre l'exercici de sobirania que representa la celebració d'aquesta consulta.

Cap valoració tampoc per part d'ERC, que es va abstenir en la votació. Paper trist per a una formació que a nivell nacional també defensa el dret a decidir.

Des de la CUP denunciem no només la hipocresia d'estar a favor d'un referèndum sobre la independència, per una banda, i en contra de la celebració d'una consulta ciutadana local, per una altra. I denunciem també la política del govern, de fer i desfer d'esquenes a la ciutadania i deixar fora del debat l'oposició legítimament escollida.

Lamentem que l'equip de govern menystingui la intel·ligència dels vilanovins i les vilanovines; que els regidors i regidores de govern pensin que la gent no pot entendre què implica la planificació de l'Eixample Nord i que ni tan sols vulguin que hi hagi un debat al voltant d'aquesta qüestió.

Estem convençudes que celebrar aquesta consulta és positiu i necessari no només perquè la ciutadania pugui exercir el seu dret a decidir sobre un tema tan transcendental com l'Eixample Nord, que condicionarà el futur de la ciutat durant els propers 80 anys, sinó també perquè la celebració d'aquesta consulta forçaria el debat necessari sobre aquest projecte.

Cap a la Unitat Popular

CUP

CUP

Una porta oberta més per a la construcció d'una vila crítica, justa i igualitària

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No