Habitatge

'Desokupa' o quan els llops es vesteixen d'ovelles

Jordi Cuyàs i Soler 06-10-2016 17:58 Lectures 1244
Assalt a un habitatge de Pacs per part de Desokupa. Eix

Assalt a un habitatge de Pacs per part de Desokupa. Eix

Vaig quedar astorat quan vaig llegir a la premsa comarcal la notícia d’un assalt a un habitatge de Pacs per part d’un grup organitzat que cobra per fer aquests “serveis”, fent veure que defensen la Llei i que estava explicat totalment al revés de com havia succeït, seguint la versió de qui els va contractar. Resulta que mor el cap d’una família que vivia en aquella casa i ja no poden pagar la hipoteca, quan (això sí) havien pagat fins llavors; com que no poden continuar pagant, el banc (rescatat amb diners de tots nosaltres, ja que havien fallat com empresa bancària) els hi diu que marxin amb les mans al cap, però la família, després de dubtar, no ho fa i decideix quedar-s’hi, que ja havien pagat una bona part fins llavors, i seguir discutint als jutjats, cosa que els bancs i els llops organitzats saben fer molt bé.

Però llavors resulta que una empresa immobiliària veu una “gran oportunitat” per ella, comprant al banc a preu de saldo (si no està d’acord amb com ho dic que faci públic el cost) aquell habitatge i dient als que hi vivien i que  havien pagat molt més durant temps per res, que marxessin que ells necessitaven fer un gran negoci. I com que la família que hi viu diu que cal esperar a veure com ho resol la justícia, lloguen un grup de llops per treure’ls, passant dels jutges, de la Constitució (que parla clarament del dret a l’Habitatge) i de tot. I quan la Policia posa les coses al seu lloc, es posen la pell d’ovella i van als mitjans de comunicació a intentar confondre la ciutadania, això sí, des de l’anonimat.

No m’ha sorprès la manera d’actuar de la immobiliària (que sembla que és del Penedès) sinó de la manera de voler enganyar a tota la gent del Territori, quan podíem llegir a mitjans nacionals què és el que estava passant i finalment també als mitjans comarcals. El que m’ha sorprès (quan em pensava que ja no em sorprendria res) és que els llops s’hagin posat la pell d’ovella per enganyar. Això deu ser o que no estan molt segurs del què fan o que al ser d’aquí volen “quedar bé” per no perdre clientela. Cal acabar d’una vegada amb el “negoci” de vividors de subhastes i aprofitats de les desgràcies dels altres, tant si són immobiliàries com traficants que rebenten pisos que no són seus per “traspassar-los” a gent que ho necessita, creant patiment a moltes persones. I això només ho farem amb lleis i polítiques serioses, com la que va aprovar el Parlament de Catalunya i té impugnada el PP actualment.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No