EDITORIAL

La policia de més proximitat

Les policies locals assumeixen un paper de proximitat amb el ciutadà que han de començat a traduir també en la seva aproximació als nous canals de comunicació i especialment les xarxes socials

Redacció 18-10-2016 20:40 Lectures 6203
Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies. EIX

Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies. EIX

Els cossos municipals assumeixen un paper de policia de proximitat que ningú posa en dubte, però que ha de começar a traduir-se en una revisió dels seus protocols d'informació. Són poques encara les policies locals que s'atreveixen a fer incursions en les xarxes socials, quan és evident que, si han canviat les formes de comunicar-se de la població, la policia no pot quedar al marge d'aquesta realitat. Difícilment ens trobem ajuntaments que no tinguin presència a les principals xarxes socials, però sembla que les policies locals veuen encara més ombres que llums en aquestes plataformes.

En els darrers dies, la policia local de Vilanova i la Geltrú ha estrenant un perfil a Twitter (@PLVNG), on ja fa alguns temps que podem trobar els perfils de la policia local de Sitges (@policiasitges) i la del Vendrell (@plelvendrell). Els tres perfils són ben diferents, però comparteixen l'objectiu d'obrir els cossos policials a la població. Donen consells de seguretat i informen de campanyes puntuals i difonen la tasca del cos municipal. Són eines de comunicació tan reals com qualsevol altre, però sobretot, són molt més accessibles per a una amplíssima part de la societat que es comunica i que s'informa a través de les xarxes socials.

Les xarxes poden ser un gran aliat de les policies i ho demostren perfils tan actius com el dels Mosso d'Esquadra (@mossos) i el de la Policía Nacional (@policia), que s'ha convertit en un referent internacional. La interacció amb el ciutadà i la tasca informativa són la base d'aquests perfils que al nostre territori tenen com a referent la policia local del Vendrell, que va més enllà de la informació més corporativa i informa sense complexos d'incident, accidents, incendis, talls de trànsit... Informació realment útil per a la població quan s'ofereix de forma inmediada i tan directa com permeten les xarxes.

Si les xarxes socials poden ser un arma perillosa en alguns casos és evident que també poden ser un gran aliat per a la denúncia ciutadana.

Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies
Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No