EDITORIAL

La policia de més proximitat

Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies. EIX

Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els cossos municipals assumeixen un paper de policia de proximitat que ningú posa en dubte, però que ha de começar a traduir-se en una revisió dels seus protocols d'informació. Són poques encara les policies locals que s'atreveixen a fer incursions en les xarxes socials, quan és evident que, si han canviat les formes de comunicar-se de la població, la policia no pot quedar al marge d'aquesta realitat. Difícilment ens trobem ajuntaments que no tinguin presència a les principals xarxes socials, però sembla que les policies locals veuen encara més ombres que llums en aquestes plataformes.

En els darrers dies, la policia local de Vilanova i la Geltrú ha estrenant un perfil a Twitter (@PLVNG), on ja fa alguns temps que podem trobar els perfils de la policia local de Sitges (@policiasitges) i la del Vendrell (@plelvendrell). Els tres perfils són ben diferents, però comparteixen l'objectiu d'obrir els cossos policials a la població. Donen consells de seguretat i informen de campanyes puntuals i difonen la tasca del cos municipal. Són eines de comunicació tan reals com qualsevol altre, però sobretot, són molt més accessibles per a una amplíssima part de la societat que es comunica i que s'informa a través de les xarxes socials.

Les xarxes poden ser un gran aliat de les policies i ho demostren perfils tan actius com el dels Mosso d'Esquadra (@mossos) i el de la Policía Nacional (@policia), que s'ha convertit en un referent internacional. La interacció amb el ciutadà i la tasca informativa són la base d'aquests perfils que al nostre territori tenen com a referent la policia local del Vendrell, que va més enllà de la informació més corporativa i informa sense complexos d'incident, accidents, incendis, talls de trànsit... Informació realment útil per a la població quan s'ofereix de forma inmediada i tan directa com permeten les xarxes.

Si les xarxes socials poden ser un arma perillosa en alguns casos és evident que també poden ser un gran aliat per a la denúncia ciutadana.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local