EDITORIAL

La policia de més proximitat

Les policies locals assumeixen un paper de proximitat amb el ciutadà que han de començat a traduir també en la seva aproximació als nous canals de comunicació i especialment les xarxes socials

Redacció 18-10-2016 20:40 Lectures 4233
Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies. EIX

Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies. EIX

Els cossos municipals assumeixen un paper de policia de proximitat que ningú posa en dubte, però que ha de começar a traduir-se en una revisió dels seus protocols d'informació. Són poques encara les policies locals que s'atreveixen a fer incursions en les xarxes socials, quan és evident que, si han canviat les formes de comunicar-se de la població, la policia no pot quedar al marge d'aquesta realitat. Difícilment ens trobem ajuntaments que no tinguin presència a les principals xarxes socials, però sembla que les policies locals veuen encara més ombres que llums en aquestes plataformes.

En els darrers dies, la policia local de Vilanova i la Geltrú ha estrenant un perfil a Twitter (@PLVNG), on ja fa alguns temps que podem trobar els perfils de la policia local de Sitges (@policiasitges) i la del Vendrell (@plelvendrell). Els tres perfils són ben diferents, però comparteixen l'objectiu d'obrir els cossos policials a la població. Donen consells de seguretat i informen de campanyes puntuals i difonen la tasca del cos municipal. Són eines de comunicació tan reals com qualsevol altre, però sobretot, són molt més accessibles per a una amplíssima part de la societat que es comunica i que s'informa a través de les xarxes socials.

Les xarxes poden ser un gran aliat de les policies i ho demostren perfils tan actius com el dels Mosso d'Esquadra (@mossos) i el de la Policía Nacional (@policia), que s'ha convertit en un referent internacional. La interacció amb el ciutadà i la tasca informativa són la base d'aquests perfils que al nostre territori tenen com a referent la policia local del Vendrell, que va més enllà de la informació més corporativa i informa sense complexos d'incident, accidents, incendis, talls de trànsit... Informació realment útil per a la població quan s'ofereix de forma inmediada i tan directa com permeten les xarxes.

Si les xarxes socials poden ser un arma perillosa en alguns casos és evident que també poden ser un gran aliat per a la denúncia ciutadana.

Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies Algunes de les publicacions que han fet les policies locals i els mossos del nostre territori en els darrers dies
Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra

ENQUESTA WEB

Les obres més importants realitzades per la Demarcació de Costes de l'estat han convertit l'esplanada on hi aparcaven els vehicles en un sistema dunar que evitarà l'erosió natural i que ha permès convertir aquesta platja semiurbana en una platja natural.

Com valores la naturalització de la platja del Far de Vilanova?

Molt bé
Malament
M'és indiferent