Federalisme

Per una Europa lliure i unida – política de veritat

Robert Sanahuja 06-11-2016 19:53 Lectures 669
Populismes vs Federalisme a Europa. Eix

Populismes vs Federalisme a Europa. Eix

Aquests dies de principis de tardor estan sorgint, aquí a casa nostra unes quantes propostes que ens tenen d’allò més entretinguts. Un dia ens llevem amb què el Temple Expiatori de la Sagrada Família és comparat a una gran mona de pasqua; l’altre ens proposen enderrocar el monument a Cristòbal  Colon; una estàtua decapitada del dictador ha estat objecte de portada dels principals  diaris del país i, per acabar una vegada més se’ns anuncia per l’any vinent un referèndum, aquesta vegada  de “veritat”.

Ens preguntem: aquest és el gran debat que necessita el país? aquesta és la nova política?

Estem embolicats sempre en el mateix, política de país petit, capaç de tirar per terra fins hi tot les imatges per les quals milions de persones d’arreu del món ens venen a veure.

No senyors, el debat que ens interessa de veritat, en el que realment ens estem jugant el nostre futur és un altre. És l’etern debat Nord-Sud, el de la pobresa contra la riquesa, és el debat sobre els populismes  que està arrasant a Europa i que pot dividir la seva població en dos meitats, i que aquí al nostre país es tradueix en el debat entre nacionalismes que ens té en un enroc permanent. Cal començar a mirar endavant i intentar que el futur ens acosti una mica més a aquesta societat de benestar que teníem quasi a l’abast i que el grans poders financers ens la està arrabassant.

El Federalistes d’Esquerres ens interessa més aquest segon debat, perquè creiem que els principis organitzatius dels sistemes federals amb els valors ètics de la esquerra són els que ens han de portar una societat més justa i igualitària.

L’Agrupació de Vilanova i la Geltrú, us vol convidar a un col·loqui sota el títol “Populismes vs Federalisme a Europa” amb Enrique Barón, expresident del Parlament Europeu i amb la participació de Marcello Belotti, traductor del “Manifest de Ventotene: Per una Europa lliure i unida”,  el proper divendres 11 de Novembre a la Biblioteca Museu Victor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, on podreu gaudir i parlar de política de veritat.

Per cert, just l’Onze de Novembre mitja Europa celebra l’armistici que va posar fi a la prima guerra mundial, també en podrem parlar.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Federalistes d'Esquerra

Grup fed

Grup fed

Perquè el plantejament federal s’ajusta als nostres principis de llibertat, igualtat, justícia, solidaritat i fraternitat.

http://federalistesdesquerres.org/

Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No