Política

‘Federal’: el documental invisible exigeix un canvi polític

Federal, documental produït per Federalistes d’Esquerres i dirigit per Albert Solé. Eix

Federal, documental produït per Federalistes d’Esquerres i dirigit per Albert Solé. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Amb més de dos anys de retard, els responsables de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals van aceptar finalment emetre  ”FEDERAL”, el documental produït per Federalistes d’Esquerres, i dirigit per Albert Solé. Per arribar a aquesta emissió, va ser necessari contactar reiteradament amb la Corporació, presentar una reclamació al CAC i fer una denuncia pública en una conferència de premsa.

Però la història no s’acaba aquí. Per raons que no són difícils d’imaginar, la Corporació va decidir emetre el documental en les pitjors condicions possibles: un dissabte al vespre (el moment de menor audiència televisiva), pel Canal 33 (el més minoritari dels canals de la Corporació), canviant l’horari anunciat, coincidint en part amb un partit de futbol del F.C. Barcelona, amb una promoció mínima, i sense cap indicatiu o “cortineta” que donés alguna explicació als espectadors sobre el que estaven veient.

No tenim encara dades sobre quina audiència va poder tenir el programa, i des d’aquí volem expressar el nostre agraïment a totes aquelles persones que el seguissin, íntegrament o en part: a elles el nostre reconeixement per haver aconseguit superar els obstacles posats per a què el documental no es veiés.

Per nosaltres, aquesta emissió deplorable no compta: mantenim la nostra reclamació, adreçada tant a la Corporació com al CAC, de què aquest documental sigui emès per la televisió pública de Catalunya en condicions comparables (canal, dia i hora d’emissió, promoció, organització d’un debat sobre els seus continguts, etc.) a les d’altres documentals polítics emesos per TV3. Per entendre’ns: com si fos un documental produït per MediaPro. La qualitat cinematogràfica del producte, l’actualitat del seu contingut i el seu impacte potencial en l’audiència i en l’opinió pública ho avalen.

És cert també que probablement els seus continguts no siguin del gust dels responsables de la Corporació, o d’algunes altres esferes. Aquí hi ha hagut una feliç coincidència: el mateix dia de l’emissió es posava en marxa el calendari que, després de les consultes fetes pel President del Parlament, ha de conduir a la realització d’eleccions el proper dia 14 de febrer. I aquell ha de ser un gran dia: el dia de la possibilitat d’un canvi polític que, simplement, permeti fer-los fora, per acabar amb la manipulació de les institucions i retornar a la ciutadania uns mitjans de comunicació realment públics, decents i de qualitat, i que expressin la pluralitat de la societat catalana. Federalistes d’Esquerres, com sempre abans però ara amb més energia, es posa a la disposició dels que vulguin aconseguir aquest canvi: Catalunya ho necessita.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local