Fira de Novembre

Josep Piqué, no ets benvingut!

CUP Vilanova 09-11-2016 16:42 Lectures 4623
Mariano Rajoy i Josep Piqué al Cercle d'Economia de Sitges. Eix

Mariano Rajoy i Josep Piqué al Cercle d'Economia de Sitges. Eix

L’empresari i polític vilanoví Josep Piqué Camps serà, a proposta de l’ADEPG i amb el consentiment del govern de Vilanova i la Geltrú, la persona que protagonitzi el pòrtic de la Fira de novembre amb una conferència que serà el preàmbul del saló comercial vilanoví.

Des de la CUP de Vilanova volem expressar la nostra més enèrgica protesta. La ciutadania no es mereix una visita tan indigna. El govern vilanoví, frívol i amnèsic, ha facilitat que Josep Piqué sigui, el proper dijous 10 de novembre, a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. El govern municipal ha girat l’esquena a la nostra història més recent, un passat que no passa i no oblidem.

Hi va haver una època en què Josep Piqué va tocar moltes tecles a l’Estat espanyol. Durant la primera legislatura de José María Aznar a la presidència del govern, Piqué va ser ministre d’Indústria i portaveu de l’executiu. Uns anys més tard, amb la majoria absoluta de l’extrema dreta espanyola, Piqué va arribar al cim de la seva carrera política com a ministre d’Afers Exteriors, entre els anys 2000 i 2002. Neus Lloveras i els seus companys de govern semblen haver oblidat una època especialment infausta durant la qual es començà a gestar la col·laboració espanyola amb l’administració nord-americana en la invasió d’Iraq. Igualment, hauran oblidat volgudament la imatge demolidora de Josep Piqué als peus de l’escala de l’avió rebent el president dels EUA i criminal de guerra, George W. Bush, a còpia de genuflexions grotesques. Poca memòria i molta vergonya. En aquell precís instant, Piqué ja havia esdevingut el polític vilanoví més influent de la història i, de retruc, la figura pública més vergonyant i ridícula de la nostra ciutat.

Bon coneixedor de les portes giratòries, Piqué ha exercit de lobbista empresarial al capdavant del Cercle d’Economia, una institució creada el 1958 per insignes col·laboracionistes catalans amb el règim franquista que, en l’actualitat, agrupa les elits polítiques i econòmiques de la burgesia del país. Quan era ministre d’Indústria, Piqué va participar d’una comissió que estudià la condonació d’un crèdit ICO per valor de 7.400 milions d’antigues pessetes al grup químic Ercros, el qual havia presidit durant la dècada dels noranta. Anys més tard, també es va saber que el mateix Piqué va formalitzar davant el notari la venda de la filial d’Ercros, Ertoil, tot i que fou exculpat judicialment. Al municipi de Flix, Ercros posseeix la instal·lació química més contaminant del Riu Ebre i una de les més contaminants de Catalunya (fa més de 120 anys que ha anat abocant al riu i al sòl tota mena d'elements perillosos), i porta més d’una dècada batallant judicialment per evitar el pagament de la despesa per la neteja del riu, una despesa (50 milions d'euros) que estem pagant principalment amb diners públics (Ercros només assumeix un 5% del cost).

Per a la CUP de Vilanova, Josep Piqué ni és un polític referencial ni un empresari modèlic. En tot cas, esdevindria un referent de la vergonya i un model d’oprobi. Per aquest motiu, ens neguem a compartir cap espai públic i no assistirem al pòrtic de la fira. No el volem, ni a Vilanova ni enlloc.

No a la Guerra! No a la impunitat corporativa!

Cap a la Unitat Popular

CUP

CUP

Una porta oberta més per a la construcció d'una vila crítica, justa i igualitària

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No