Comunicat de la secció sindical de CCOO a l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’únic ajuntament d’esquerres de la comarca, del PSC, fa fora a treballadors i treballadores dels departaments d’atenció a la ciutadania més vulnerable: Els darrers mesos per decisió de l’equip de govern hem patit una pèrdua de treballadors/es dels departaments de Benestar Social i Ocupació. Àrees claus per poder atendre les necessitats de la ciutadania més vulnerable d’aquest municipi.

Aquests acomiadaments xoquen frontalment amb el seu Pla de Mandat on presumeixen que la seva voluntat és atendre als col·lectius més vulnerables. Alguns d’aquests treballadors acomiadats s’assabenta el mateix dia que no ha de venir a treballar el dia següent. Com a conseqüència hi ha gent que es presenta a l’Ajuntament amb hora concertada per rebre atenció sobre temes bàsics com aliments, tall de submistraments o recerca de feina entre d’altres i no poden ser atesos. Una altre càrrega que ha de suportar la ciutadania del municipi és la despesa econòmica que suposa per l’Ajuntament les indemnitzacions que ha d’abonar a les persones acomiadades per sentència judicial degut a que el procediment no ha estat dins la legalitat.

D’altre banda, el problema no és només la pèrdua de feina, és la precarietat laboral dels departaments. Des de fa anys l’organització de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes cobreix vacants amb contractació eventual. Durant el procés de renovació d’aquests contractes els treballadors no saben fins l’últim moment si han de venir a treballar a l’endemà. De fet moltes vegades marxen cap a casa amb la directriu de “ja et trucarem per dir quan t’incorpores” deixant a persones i famílies usuàries sense atenció i als companys desbordats.

Des dels sindicats s’han proposat mesures alternatives per no arribar a aquestes situacions, solucions que ja s’estan adoptant a altres Administracions. Aquest Ajuntament les ha rebut però no s’han manifestat i continuen exercint pràctiques laborals abusives que acaben tenint greus conseqüències per la població.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local