Constitució

El govern socialista no vol parlar d'obrir l'Ajuntament el 6D

ERC SM Monjos 04-12-2016 19:00 Lectures 811

Seguint el mandat popular que emana de la majoria parlamentària expressada a les urnes el 27S i refermada per la declaració de sobirania al Parlament de Catalunya el 9N, els grups municipals de Poble Actiu-CUP i Esquerra Republicana de Catalunya de Santa Margarida i els Monjos en ple procés de desconnexió amb l'estat espanyol van entrar una sol·licitud per tal de fer del proper 6 de desembre (dia de la constitució espanyola), un dia feiner a efectes del consistori municipal.

La mesura afectaria principalment als i les regidores dels dos grups, així com deixava oberta la possibilitat que s'hi poguessin afegir els electes de la resta de partits i els i les treballadores municipals que lliurement ho decidissin.

Els grups municipals Poble Actiu-Cup i Esquerra amb l’objectiu de  promoure accions de desobediència a la constitució espanyola, com una mostra més que el procés independentista es troba en la seva recta final i amb la vista posada en el referèndum d’autodeterminació,  volien treballar el dia 6 de desembre de 2016,  ja que no és una festivitats amb la qual s'identifica la majoria del poble de Catalunya. Poble Actiu-Cup i Esquerra entenen que aquest tipus d’acció, que reverteix directament en els ciutadans, visualitza, dins de la pluralitat política de tots els ajuntaments catalans, com els càrrecs electes donen servei els 365 dies de l’any a tots els veïns i veïnes. No obstant això, a la comissió informativa del passat dilluns (28-11-16) el govern socialista, de nou, ha fet ús de la seva majoria i ha decidit rebutjar la iniciativa impedint cap possibilitat, encara que aquesta fos simbòlica, per aquells regidors i treballadors/ores que, sota la seva responsabilitat, volguessin entrar a la Casa de la Vila.

Un fet que denota l’autoritarisme en que governa el partit socialista a Santa Margarida i els Monjos on, sense debat possible, ha pres una decisió que denota un tarannà de govern autoritari, que considera la casa consistorial al servei i a disposició únicament del seu grup municipal. Donant-se el cas que la Casa de la Vila obre en dates festives per actes lúdics segons l’interès del partit socialista.

Malgrat aquest bloqueig, Poble Actiu-CUP i Esquerra Republicana de Catalunya, es mantenen fidels i compromesos amb les preocupacions socials, cíviques i solidàries dels ciutadans, amb la democratització i transparència del municipi i en la construcció de la República Catalana.

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana

Informació i opinió sobre la vida municipal

http://www.esquerra.cat/garraf

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No