L'Alcalde coacciona la CUP durant el Ple perquè no es gravi i difongui en vídeo el plenari

Pre de l'Ajuntament de l'Arboç. Eix

Pre de l'Ajuntament de l'Arboç. Eix

Durant el ple de novembre l’alcalde Joan Sans va intentar impedir la gravació en vídeo del ple municipal.

La Candidatura d’Unitat Popular de l’Arboç vol fer pública la situació viscuda durant l’últim ple on l’alcalde Joan Sans va coaccionar la formació cupaire per evitar l’enregistrament en vídeo del ple municipal.

La transparència ha estat un dels eixos de treball de la CUP des que es va iniciar la legislatura. En aquesta línia s’han fet propostes de publicació de sous i dietes, subvencions i gratificacions o l’enregistrament en vídeo dels plens municipals. Totes elles han estat rebutjades sistemàticament pel grup socialista a l’Arboç argumentant que ells “només complirien la llei”. Una llei, la de transparència, que encara avui estan incomplint.

Per convicció democràtica i perquè la llei ho avala, la CUP de l’Arboç va decidir enregistrar en vídeo els plens municipals amb mitjans propis. El ple del 24 de novembre passat va ser la primera vegada que es va enregistrar el ple en vídeo.

Als primers minuts del ple es va detectar la incomoditat que representava l’exercici democràtic de gravar els plens. L’alcalde, Joan Sans (PSC) va coaccionar la CUP perquè desistissin de fer la gravació del ple. I ho va justificar apel·lant la seva autoritat i obviant deliberadament la jurisprudència que avala la gravació i difusió dels plens per part de grups polítics o particulars.

Des de la CUP es vol posar de manifest l’anomalia democràtica que suposa aquest fet si ho comparem amb altres municipis on fa temps que es graven en vídeo o es fan els plens en directe sense que ningú ho qüestioni."​

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!