Volem una Aliança oberta, però si és pública mejor

Guanyem Cubelles 02-02-2017 18:19 Lectures 1069
Aliança de Cubelles. Eix

Aliança de Cubelles. Eix

Al passat Ple Municipal es va aprovar l´acord per recolzar institucionalment a la Societat Recreativa l'Aliança. Aquest acord permetrà a l'Aliança obtenir els recursos suficients per rehabilitar l'edifici i obrir-lo; a canvi l'Ajuntament de Cubelles podrà gestionar durant 18 anys el teatre de la Societat una vegada estigui enllestida la reforma.

Dit això, a Guanyem Cubelles estem molt molestos, i així l'hi van fer saber als representants de l'Aliança quan van venir a la comissió informativa una setmana abans del Ple, en aquella reunió se'ns demanava un vot de confiança i que aprovàrem. Volien el nostre vot però no la nostra opinió, ens vam trobar sobre la taula un contracte ja cuinat i mastegat entre govern i Aliança, al qual no sens va convidar a participar.

Creiem sincerament que aquest tipus de contractes de llarga durada hauria de comptar amb el màxim de consens polític ja que aquests acords “hipotequem“ decisions de futurs governs.

A Guanyem pensem que en aquest contracte es poden millorar les condicions per a que siguin més beneficioses per als interessos públics, l'Ajuntament hauria de ser més ambiciós a l'hora de negociar; la seva col·laboració i compromís és imprescindible per a que es puguin fer les reformes necessàries i reobrir l'edifici. L'Ajuntament de Cubelles és l'autentic avalador d'aquest projecte, per que sense un acord institucional l'Aliança no obtindria cap crèdit, ni cap subvenció, fent impossible la seva reobertura.

Per aquests motius no entenem un compromís a 18 anys més una prorroga de 10 anys amb aportació de diners públics, sense que hi hagi una major reversió per a la ciutadania en aquest acord, com per exemple una futura co-propietat de l'edifici o municipalització, garantint de per vida que la nostra vila tingui un teatre “públic de veritat” a disposició de la ciutadania.

Que ningú ens malinterpreti, Guanyem està a favor d´obrir l'Aliança, però si és pública millor!

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament