Cinema

Últimos días en el desierto

Eduard Calabria 18-04-2017 12:09 Lectures 345

Existeixen certes pel·lícules i sens dubte aquesta és una d'elles, en que un es pregunta si el director té una idea clara del que vol expressar, la manera de fer-ho i si es visionen dia a dia en moviola les filmacions que es van desenvolupant.

Dic això perquè em costa creure que no es puguin veure els errors diaris que un comet, així com tampoc que en conseqüència, no puguin esmenar o corregir-se.

La pel·lícula ens apropa als supòsits quaranta dies que va passar Jesús al desert de meditació i intentant allunyar els seus temptacions abans de dedicar-se a la seva vida pública de predicació.

Explicar la vida del natzarè no resulta mai fàcil, especialment per l'òptica que s'empri i en la qual uns la idolatraran i altres possiblement la denotaran, com ja ha passat en certes pel·lícules històriques sobre la vida de Jesús, especialment les més recents.

Potser per això s'evita de nou pel director Rodrigo García a oferir una prèvia del que podria ser més controvertit com seria el desenvolupament de la vida de Jesús en plena ebullició de seva vida apostolar fins a la seva crucifixió. Una pel·lícula del 2015 que suposo deu haver arribat ara aprofitant les dades i que no hi ha excés de films religiosos.

El problema és que la pel·lícula amb el mateix Ewan McGregor de protagonista dual, atès que encarna també al diable que intenta temptar Jesucrist i amb les tribulacions que no són poques d'una família a la qual es troba enmig del desert, no acaba de trobar en cap instant el to adequat per al seu desenvolupament, i acaba sent un relat anodí i pesat que ens obliga en més d'una ocasió a mirar el rellotge, davant d'una successió der escenes que es repeteixen i que en el fons no arriben a cap paratge en concret.

Desconec també que se li haurà perdut a aquest bon actor que és McGregor en aquesta pel·lícula tan dispersa i poc aconseguida, oblidable en el mateix instant de la sortida de la sala de projecció, amb una paper protagonista hieràtic, dubitatiu i fins i tot molt llunyà a la personalitat conciliadora de Jesucrist.

Es tracta d'uns personatges, tots inclosos, deambulant com ànimes  en ple desert, sense pena ni glòria, en una història inacabable que si bé és d'agrair s'hagi mantingut en la festivitat de Setmana Santa a cartellera, causa profunda decepció, ja que costa entendre que es pretenia amb tot això, i el perquè de tanta ineptitud en la filmació.

USA 2015
98 m.
4/10

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Dret a vot

Als demòcrates que votareu NO

Dani Gàmez

Vull donar les gràcies a totes les persones que votareu, i que votareu que no. I us vull donar les gràcies perquè vosaltres també lluitareu contra el sistema establert

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No