Carreteres

No estem d’acord amb la resposta de Fomento sobre l’accés per carretera a Torreblanca

Accés per Torreblanca. Eix

Accés per Torreblanca. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Des de la Xarxa Vendrellenca volem mostrar la nostra disconformitat amb la resposta que ha donat l’uniat de carreteres del Ministeri de Foment de la demarcació de Tarragona el passat dia 12 d’abril, dient a l’Ajuntament de Vendrell, que no es pot construir l’accés per carretera que demanem per l’ urbanització Torreblanca, que l’Ajuntament de Vendrell ens va traslladar el passat 31 de Juliol.

L’uniat de carreteres va entrar el passat 12 d’abril al SAC l’escrit amb numero de registre de sortida 201720430000311, com a resposta per l’Ajuntament de Vendrell, sobre la petició de construcció d’un accés per carretera per als veïns de l’ urbanització Torreblanca que es va aprovar al Ple del mes de Febrer a petició de la Xarxa Vendrellenca. Aquesta resposta diu que no es pot construir l’accés donat que esta previst fer el desdoblament de la N340, i que la normativa actual del ministeri de Foment no ho permet construir l’accés.

Des de la Xarxa Vendrellenca el primer que volen dir, es que nosaltres no estem d’acord amb la resposta donada per part de l’ Unitat de Carreteres de Foment de Tarragona, ja que entenem, que en el document de resposta esta poc definit el raonament per al qual no es pot construir l’ accés, i d’altra banda pel que fa a la proposta de desdoblament de la N340, creiem que es un error construir una carretera paral·lela a una autopista, per que creiem que es malbaratament de diners públics, per lo tant, la nosaltres no el domen per valida aquesta resposta, i hem enviat una resposta expressant la nostra disconformitat a l’ Unitat de Carreteres de Foment de Tarragona, als grups del Ple municipal i a la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament. També hem traslladat que volem una reunió amb els responsables de l’ Unitat de Carreteres, per aclarir els punts que no tenim clars en la seva resposta.

D’altra banda el mateix escrit de resposta, ens diu que a traves del pas soterrani situat al punto kilòmetres 1189 davant del Bingo, es pot fer un canvi de sentit. La Xarxa Vendrellenca vol destacar que no podem estar d’acord amb que aquest pas sigui viable, donat que te moltes deficiències en matèria de seguretat viaria, per falta de senyalització, il·luminació i per que per fer el canvi de sentit que plantegen, s’ha envair l’ accés dels vehicles que volen entrar al bingo.

No obstant, considerant que aquest pas es un punt d’interès general per als ciutadans de la nostra vila, donat que es on es uneixen els camins de mar i muntanya del municipi, i es l’únic pas segur per als usuaris de l’autobús interurbà i el transport escolar a l’ urbanització de Torreblanca. Tenim en compte, que ens va dir el regidor d’Urbanisme que es de titularitat privada. Hem redactat un informe amb les deficiències que hem trobat en aquest punt, el qual en enviat a l’ Unitat de Carreteres de Fomento per que faci el que sigui necessari per que sigui segur, i també, hem enviat un escrit als membres de la comissió de Foment del Congres dels Diputats, per que prenguin les mesures necessàries per que aquest pas passí a titularitat publica.

L’últim que volem destacar es que entenem que l’Ajuntament de Vendrell, dona per bona la resposta, per que des de el mes d’abril la te i no ens consta que hagi contestat res, en la nostra opinió creiem que s’equivoquen.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local