Ple municipal

La crònica d’un ple excepcional

Antonio Garcia Leal 21-09-2017 12:04 Lectures 1572

L’últim que em podia esperar trobar-me com a demòcrata, és un escrit del nostre  batlle, dient-nos que ni tan sols es pot debatre al Ple municipal la proposta del Som Poble, PDCat i ERC de cessió de locals per fer el referèndum l’1 d’octubre. I és que de totes les cosses que podien passar en aquest tema, el pitjor que ens podien  trobar, és que ni tan sols es pugi debatre, per que fent-ho es trenca un dels pilars  fonamentals sobre el que es sustenta un sistema democràtic l’intercanvi d’idees a traves del debat.
 
El primer que caldria destacar en aquesta matèria, és que el nostre batlle desarmat de la legitimitat que li donaria una resolució favorable al Ple i fent servir la seva autoritat, recolzada per un altre regidor del seu govern i amb altres sis en contra, davant del  requeriment del la Generalitat de cessió de locals per fer el referèndum  de l’1 d’octubre, ja va deixar clar que no cediria els locals de l’Ajuntament, en virtut del que estableix la legalitat vigent.  Aquesta legalitat vigent, ha sigut la mateixa que ha fet servir la secretaria municipal per violentar la paraula sobre aquest tema, al ple municipal del Vendrell, i a traves d’un informe ha dit que ni tan sols es pot debatre, i per tant emparat en aquest informe, el cap de llista del PSC del Vendrell ha dit que ni tan sols es pot debatre i ha retirat de l'ordre del dia la moció. 
 
Ara ha quedat pels anals de la historia de la nostra vila la sessió del Ple del 19 de setembre de 2017, on per insòlit que sembli, al lloc on descansa la sobirania del poble de Vendrell, als seus representants se’ls ha prohibit debatre, sobre si es pot o no fer la cessió d’uns locals per fer un referèndum.
 
Pel que fa al posicionament dels partits politics i dels seus representants cada un ha tingut la oportunitat de dir la seva, durant 4 minuts al Ple, sense tenir oportunitat de debatre, per que a l’Ajuntament de Vendrell, això esta prohibit. I es van poder expressar i com a mínim davant aquest ultratge. Del posicionament dels grups ponents Som Poble, PdeCAT i ERC i dels qui la recolzaven Si es pot i dos regidors independents del  PSC, un crit unànime ha sortit denunciant la injustícia d’un acte emparat per una justícia, que no s’ha parat a pensar, en les conseqüències nefastes de violentar el debat, per que sense debat no funciona la democràcia, per que a l’ADN qualsevol democràcia hi ha de ser el debat, per que la paraula, és un dels pilars fonamentals sobre el que descansa, el bé més preuat que tenim tots, la nostra llibertat.  Aquest denuncia la van culminar els regidors de Som Poble, PdeCAT, ERC i Si espot marxant d’una sala de plens on no els deixen debatre. 
 
Davant dels qui volien defensar el debat, ens trobem dos membres del PSC, tres representants de Ciutadans, dos del PP i tres de Plataforma per Catalunya, el 
primer que caldria destacar, és que el govern local s’ha trencat i tan sols dos representants ho han recolzat, un el nostre batlle del PSC en Marti Carnicer, que segon ell, s’ha vist obligat a prendre la decisió, pel que diu l’informe de la secretaria municipal, l’altre  el senyor Kenneth  Martínez que ni tan sols ha estat al Ple, fins després votació. Pel que fa als membres del front de dretes que s’ha creat al Ple per defensar l’unitat d’Espanya, l’únic que es pot dir, és que ha sigut ells, els que han demanat l’informe i s’han recolzat en la legalitat, per impedir que el debat, es pugui donar al ple municipal impedint parlar.
 
Jo per la meva banda;  dit tot el que he vist i escoltat en aquest ple excepcional, m’agradaria dir algunes coses, per que encara, no hem poden prohibir opinar i per que crec, que alguna cosa s’ha de replicar. El primer de tot i dirigint-me al bloc de dretes del nostre Ajuntament i al nostre batlle, es dir que és un greu error prohibir el  debat, per que silenciant la veu dels  representants del poble, res es pot guanyar. Pel que fa al senyor Kenneth Martínez del PSC, vostè  hauria d’haver estat al Ple municipal i la seva  actitud de no estar allà diu molt de la classe de polític que és, jo considero que és una actitud covarda, que en la meva opinió no te excusa de cap tipus, per que als moments excepcionals, s’ha d’estar, assumir la responsabilitat i donar la cara, i si no s’està en aquest moments, és millor deixar al següent de la llista. Pel que fa a la senyora Mari Luz Rodriguez de Ciutadans, dir-li que titllar de “circ” als manifestants de la plaça Vella d’ahir, és simplement insultar a la gent, que feia us, d’una altre dels pilars sobre el que descansa la democràcia “la lliberta d’expressió” i per tant, si per vostè és un circ l’exercici de la llibertat d’expressió senyora Mari Luz Rodriguez deixi la política, per que la llibertat d’expressió és un element clau i fonamental en una democràcia.
 
Ja per acabar els diré, “el silenci ciutadà es un xec en blanc per la classe política, votant al referèndum canviarem les cosses”
 
Antonio Garcia Leal
Membre de l’executiva local 
d’Esquerra Republicana de Vendrell

La taverna vermella

Antonio García Leal

Antonio García Leal

Un lloc per a la reflexió

http://tatarlak.blogspot.com.es/

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans