L'endemà

La CUP de Sant Sadurní presentarà una moció per considerar persona non grata la ministra Dolors Montserrat

La moció vol ser una resposta 'a la greu repressió policial que va patir Catalunya dictada pel govern estatal'

CUP Sant Sadurní 02-10-2017 21:55 Lectures 4696

Després de les greus escenes de violència que es van produir durant el referèndum del passat 1 d’octubre per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, i la justificació per part del govern de l’estat espanyol per a dur accions d’aquest nivell, la CUP Sant Sadurní ha volgut moure fitxa al municipi. Els cupaires consideren que la ministra de Sanitat i sadurninenca, Dolors Montserrat, és culpable d’aquest estat de setge que va viure el seu punt més àlgid el passat diumenge Catalunya. Una situació que va vulnerar el dret a vot i la llibertat d’expressió de tot el poble català. La CUP Sant Sadurní, amb l’objectiu de que aquesta actitud no quedi indemne a la vila, presentarà una moció al ple d’octubre per a condemnar la violència policial i declarar persona non grata a la ministra.

Els cupaires consideren que aquest grau de violència extrema i indiscriminada, només es pot explicar si darrera hi ha la voluntat d’un govern en que persegueixi sembrar el terror i sotmetre a la població. La decisió de desplaçar a més de 5.300 policies nacionals i més de 5.000 guàrdies civils a fer càrregues indiscriminades, demostra l’actitud del govern del PP ha abatre per la força el poble català. Aquest autoritarisme ha acabat amb 893 persones ferides, dues d’elles en estat greu.

Davant d’aquest panorama i la insistència del govern del PP a voler-la justificar, la CUP Sant Sadurní no vol que aquesta acció quedi indemne. Es per aquest motiu que demanarà al proper ple, el suport de la resta dels grups municipals per a, d’una banda, condemnar la violència policial i la repressió exercida del govern de l’estat i expressar la solidaritat amb les víctimes, i de l’altra, declarar a Dolors Montserrat persona non grata a Sant Sadurni d’Anoia, ja que és responsable directa de la violència policial que es va produir durant la jornada de l’1 d’octubre, així com de la repressió viscuda durant mesos a Catalunya. 

Per als cupaires, l’aprovació de la moció serà una denúncia clara i contundent a les brutalitats que està portant a terme el govern del PP.

Cap a la Unitat Popular

CUP

CUP

Una porta oberta més per a la construcció d'una vila crítica, justa i igualitària

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No