L'endemà

La CUP de Sant Sadurní presentarà una moció per considerar persona non grata la ministra Dolors Montserrat

La moció vol ser una resposta 'a la greu repressió policial que va patir Catalunya dictada pel govern estatal'

CUP Sant Sadurní 02-10-2017 21:55 Lectures 4009

Després de les greus escenes de violència que es van produir durant el referèndum del passat 1 d’octubre per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, i la justificació per part del govern de l’estat espanyol per a dur accions d’aquest nivell, la CUP Sant Sadurní ha volgut moure fitxa al municipi. Els cupaires consideren que la ministra de Sanitat i sadurninenca, Dolors Montserrat, és culpable d’aquest estat de setge que va viure el seu punt més àlgid el passat diumenge Catalunya. Una situació que va vulnerar el dret a vot i la llibertat d’expressió de tot el poble català. La CUP Sant Sadurní, amb l’objectiu de que aquesta actitud no quedi indemne a la vila, presentarà una moció al ple d’octubre per a condemnar la violència policial i declarar persona non grata a la ministra.

Els cupaires consideren que aquest grau de violència extrema i indiscriminada, només es pot explicar si darrera hi ha la voluntat d’un govern en que persegueixi sembrar el terror i sotmetre a la població. La decisió de desplaçar a més de 5.300 policies nacionals i més de 5.000 guàrdies civils a fer càrregues indiscriminades, demostra l’actitud del govern del PP ha abatre per la força el poble català. Aquest autoritarisme ha acabat amb 893 persones ferides, dues d’elles en estat greu.

Davant d’aquest panorama i la insistència del govern del PP a voler-la justificar, la CUP Sant Sadurní no vol que aquesta acció quedi indemne. Es per aquest motiu que demanarà al proper ple, el suport de la resta dels grups municipals per a, d’una banda, condemnar la violència policial i la repressió exercida del govern de l’estat i expressar la solidaritat amb les víctimes, i de l’altra, declarar a Dolors Montserrat persona non grata a Sant Sadurni d’Anoia, ja que és responsable directa de la violència policial que es va produir durant la jornada de l’1 d’octubre, així com de la repressió viscuda durant mesos a Catalunya. 

Per als cupaires, l’aprovació de la moció serà una denúncia clara i contundent a les brutalitats que està portant a terme el govern del PP.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cap a la Unitat Popular

CUP

CUP

Una porta oberta més per a la construcció d'una vila crítica, justa i igualitària

Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra

ENQUESTA WEB

Una trentena de poblacions catalanes ja controlen la població de coloms amb pinso anticonceptiu. En un període de quatre anys es redueix fins a un 70% la plaga d'aquestes aus

Creus que el teu municipi té un problema amb la sobrepoblació de coloms?


No