Diàleg

Comunicat de l’Agrupació Local Socialista de Santa Margarida i els Monjos

L’Agrupació Local Socialista de Santa Margarida i els Monjos, davant dels fets ocorreguts els últims dies a Catalunya i davant la falta de contundència i determinació en els comunicats emesos tant pel PSC com pel PSOE, volem manifestar el següent:

Rebutgem de forma contundent, enèrgica i ferma, la violència utilitzada pels cossos i forces de seguretat de l'estat, el passat diumenge 1 d'octubre a Catalunya, contra un acte cívic exemplar i de comportament pacífic de la ciutadania, i donem tot el nostre suport a les persones ferides, tot desitjant-los que es recuperin ben aviat.

Som socialistes, compartim els seus valors, i creiem que la millor fórmula per articular un país plural és el Federalisme, però en absolut compartim la manera en com s’està gestionant el conflicte tant per part del PSC com del PSOE.

Som partidaris del dret a decidir, i a favor que aquest dret es pugui expressar mitjançant un referèndum acordat i pactat. Però en cap cas estem d’acord en com s’ha gestionat tot plegat per part del Govern de la Generalitat. Que hem vetllat i continuarem vetllant per les persones i pel municipi, on la convivència i el respecte són, i han de continuar sent els valors principals.

Reclamem tant al govern de Catalunya com el d’Espanya ponts de diàleg immediats, i mediació internacional si cal, necessaris per resoldre el conflicte, i demanem la calma suficient a ambdues parts per tal de dur-ho a terme de forma immediata.

Manifestem el nostre més absolut desacord amb el govern del PP i exigim al PSOE que demani, de forma immediata, la dimissió del president de l'Estat Espanyol, el Sr. Rajoy, o en el seu defecte, encapçali de forma decidida una moció de censura, junt amb la resta de forces polítiques, per fer fora el que considerem és el pitjor dels governs que l'estat Espanyol ha tingut en la recent època democràtica.

Finalment, continuarem treballant per un projecte socialista, municipalista, d’esquerres i catalanista al nostre municipi. Perquè sense respecte no hi ha democràcia. I sense democràcia no hi ha drets.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!