Programació polèmica

Resposta des del Cineclub Sala 1 al comunicat d’Activament Garraf-Penedès

Cineclub Sala 1 09-10-2017 11:05 Lectures 1119
Fotograma de 'Tenemos que hablar de Kevin'. Eix

Fotograma de 'Tenemos que hablar de Kevin'. Eix

Aquest document dona resposta al comunicat que ens ha fet arribar Teresa Milà Segura, vocal de la Delegació Activament Garraf-Penedès. En el qual es fa referència a la projecció per part del Cineclub Sala 1 de la pel·lícula Tenemos que Hablar de Kevin, sobre la psicopatia, en el marc del dia de la Salut Mental.

Des del Cineclub Sala 1 ens sumem a donar suport a les campanyes que es fan des d’Activament Garraf Penedès i altres associacions, per trencar l’estigma social que pateixen les persones amb una malaltia mental. La proposta era acompanyar la projecció d’un cinefòrum, on debatre com el cinema tracta els trastorns  mentals i l’estigma de les  malalties  mentals que d’ell se’n deriva, a fi de fer un treball de sensibilització amb l’espectador. No enteníem la projecció d’aquesta pel·lícula, com una representació total de la població amb malalties mentals.

Així doncs, volem fer arribar les nostres disculpes a tota a aquella persona que s’hagi pogut sentir ofesa davant aquest fet. Acceptem que potser no era la millor proposta per a projectar el dia mundial de la Salut Mental i per aquest motiu hem decidit canviar la pel·lícula. Entenem com a error propi, no haver nos assessorat amb anterioritat amb experts amb la matèria per tal de poder escollir la pel·lícula més adient, però per altra banda no volíem renunciar a explicar la nostra visió i intenció.

A fi de ser transparents, volem aclarir que previ al comunicat des d’Activament Garraf -Penedès, vam rebre una  trucada per part seva i una altra des de la Regidoria de Salut, en les quals se’ns demanava la reconsideració de  projectar el film o el replantejament d’emmarcar-lo dins del dia mundial de salut mental. Des de la Regidoria de salut, Activament i Cineclub Sala1 vam decidir que dilluns dia 9 d’octubre en parlaríem i buscaríem la solució més encertada.

En tant que des d’Activament no s’ha respectat l’acord de trobada de dilluns dia 9 d’octubre, emetent un comunicat a la premsa comarcal i d’altres personalitats, ens hem vist obligats a emetre aquest comunicat.

El Cineclub Sala 1 hem estat i som una entitat oberta al diàleg i aquesta era la intenció de dilluns i així ho segueix essent.

Des d’aquí renunciem a l’acusació rebuda en el comunicat de fomentar l’estigma social de les persones amb una malaltia mental. Per altra banda, convidem a Activament Garraf-Penedès a seguir amb la reunió del  proper dilluns  9  d’octubre. Posteriorment, comunicarem de forma pública, la nova  proposta de pel·lícula, que s’emmarcarà també dins del dia de la Salut Mental. 

Moltes gràcies.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No