Presos polítics

Presos i preses polítics, molts més que els Jordis

Neus Benavent i Vallès 21-10-2017 12:42 Lectures 4203

Aquest dies estem sentint a tort i a dret que, desprès de molts anys sense, ara JA tenim presos polítics a l'estat i a Europa!!!

Res menys cert!!!

Potser la majoria no ho sabeu, de fet s’ha silenciat absolutament, í, només des de l'esquerra més conscienciada s’han fet reivindicacions, manifestacions, i lluites per a aquest col·lectiu.

De preses polítics a l'estat n‘hi ha des del final de la Guerra Civil, i mai ha deixat d‘haver-ne.

Per citar alguns exemples, tenim dues catalanes la Lola i la Marina, a presó a l‘estat francès, tenim l‘Alfons de Vallecas, tenim un munt de preses i presos bascos, i galeges, i així una llarga llista de persones,  empresonats en unes condicions extremes, lluny de les seves famílies, moltes en aïllament, algunes molt malaltes que haurien d'estar a casa…, ón de fet haurien d'estar totes.

I podem afegir-hi el llistat de persones encausades, pendents de judicis...de les quals a Vilanova en tenim una bona mostra!

Durant anys, s’ha negat que fossin presos polítics, exactament igual que ara es nega aquesta condició als Jordis des de molts àmbits espanyols i catalans...

M’agradaria que això servis, al menys, per a fer reflexionar, i per a sentir empatia per a persones que fa anys que estan en les mateixes condicions.

Si ara ens indignem per aquest empresonaments injustos, i no entenem que no es vegi que son detencions polítiques…, entenguem també la indignació quan la majoria negueu aquesta condició a totes les altres persones empresonades per les seves idees, per un escrit, per una cançó, per una manifestació...

Que tot això serveixi al menys, per a conscienciar, i per que no deixem mai més soles les moltíssimes persones que SI son preses polítiques tant a l estat espanyol, com a la Unió Europea…i al món!

 

Neus Benavent i Vallès
CUP-Vilanova i la Geltrú

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres