Màrqueting digital

5 tendències en màrqueting digital al 2018

5 tendències en màrqueting digital al 2018. EIX

5 tendències en màrqueting digital al 2018. EIX

Estar pendents de les tendències del mercat és fonamental per assegurar la competitivitat empresarial i rendibilitzar els pressupostos de publicitat i màrqueting. Aquestes són algunes de les principals tendències de màrqueting digital per al proper 2018: Content màrqueting, Vídeo màrqueting, Live streaming, Omnicanal i Social Commerce.


Content màrqueting: mòbil i cerques per veu

El contingut de qualitat és el rei de l’estratègia d’una marca perquè serveix tant per parlar amb els clients -reals i potencials-, com també per parlar amb Google, què és sinònim de SEO o posicionament orgànic.

La major part de visites web provenen de dispositius mòbils, però això ja no és cap novetat. Segons l’últim informe sobre el sector (Espanya, any 2017), el mòbil s’ha convertit en un imprescindible utilitzat per accedir a Internet per més del 94,6% de la població. Aquesta realitat ha impulsat el sorgiment del Mobile Always: ja no sols s’han de dissenyar i crear continguts pensant que seran consumits des d’un mòbil, sinó que s’han de crear i dissenyar continguts únics i exclusius per a aquest mitjà.

Assistents como Siri, Cortana o Google Voice estan canviant la manera com busquem la informació amb el mòbil. Es preveu que el 2020 les cerques per veu siguin el 50% del total de cerques que es realitzen a Internet. Per això cal orientar l’estratègia de paraules clau a preguntes que podrien fer els usuaris, i crear pàgines que resolguin aquests dubtes, enfocades a keywords conversacionals.


El live streaming ha arribat per quedar-se

Les transmissions en directe de presentacions, entrevistes o actes de promoció a través de les xarxes socials s’han convertit en una part important de l’estratègia de màrqueting de grans i petites empreses. S’ha demostrat que el seu ús aconsegueix augmentar la credibilitat online de la marca, el tràfic web i, en definitiva, els clients potencials.

 

Per què fer Vídeo màrqueting?

Es preveu que al 2018 el contingut de vídeo suposarà el 84% del trànsit a internet. És lògic: el format audiovisual és molt més atractiu de consumir, es comparteix molt més sovint a les xarxes socials, afavoreix el posicionament web orgànic i augmenta els ratis de conversió.

Actualment la producció d’anuncis en vídeo és molt econòmica i no requereix les grans inversions dels tradicionals comercials per la televisió. Es tracta de produir petites peces de contingut pràctic i orientades a un públic escollit per guanyar la seva atenció.


Omnicanal: una experiència global de la marca

Segons l’últim estudi sobre els hàbits de consum realitzat per Nielsen, 6 de cada 10 espanyols són total consumers, és a dir, compaginen la compra online amb la compra física. En la majoria dels casos utilitzen Internet durant la presa de decisions encara que acabin realitzant la compra en una botiga física.

Aquesta omnicanalitat de l’usuari obliga les marques a oferir experiències més personalitzades en els diferents canals on té presència el consumidor durant el procés de compra, amb una total desaparició dels límits entre canals. El canal de venda ja no existeix com a tal i s’ha substituït per "punts de contacte" o "punts de relació" del client amb la marca.


Social eCommerce per vendre a les xarxes

Que les xarxes socials són un dels principals motors d’interacció de la nostra societat no és cap secret. Segons l’últim Estudi Anual de Xarxes Socials a Espanya, el 86% dels internautes d’entre 16 i 65 anys utilitzen les xarxes socials. No només això, sinó que, a més, hi passen el 22% del seu temps.

Les empreses han utilitzat aquest valor de les xarxes socials com a mitjà per relacionar-se amb el seu target, fer branding, obtenir leads i, en definitiva, aconseguir clients com a part de la seva estratègia de màrqueting.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!