Carnaval 2018

Carta a Neus Lloveras, excel·lentíssima alcaldessa de Vilanova i la Geltrú

No vull semblar desagraïda però aquest any no acceptaré la seva invitació de pujar al balcó de l’ajuntament. Cregui’m que si fos per vostè vindria amb molt de gust

Núria Valls 02-02-2018 20:58 Lectures 7493

Benvolguda excel·lentíssima senyora alcaldessa,

No vull semblar desagraïda però aquest any no acceptaré la seva invitació de pujar al balcó de l’ajuntament. Cregui’m que si fos per vostè vindria amb molt de gust.

I és per això que li vull demanar disculpes i explicar-li les meves raons, espero que perdoni que les faci públiques però crec que és necessari.

Mentre escric aquestes paraules s’està celebrant una conferència a Londres que he pogut seguir, de l’advocat Ben Emmerson que junt amb el seu bufet presentarà una demanda al Tribunal Internacional de Drets Humans contra l’Estat Espanyol per la detenció il·lícita de Jordi Cuixart i la vulneració dels drets fonamentals dels diputats electes Jordi Sánchez i Oriol Junqueras.

Sembla que al món hi ha causa contra aquesta aberració de l’actuació del govern espanyol. En canvi a Catalunya encara hi ha partits que miren cap un altre lloc quan això passa. Jo no em puc quedar com si no passés res i normalitzar aquesta situació. Aquest any no puc pujar al balcó i compartir la festa amb segons qui que ha tancat els ulls i ha estat còmplice d’infringir un dolor gratuït als nostres polítics i a la població sencera. Avui en una entrevista a Francesc Serés he llegit que deia: “No es podrien fer torns de presó per passar per Estremera i fer d’aquesta manera que el dolor fos més compartit?” És així, ens sentim malament pel seu empresonament, voldríem patir-ho més amb ells. I dic més perquè ja ho patim. A casa meva tinc cartells recordant-me la presó dels meus representants civils i polítics per tot arreu. Cada dia tinc un record per ells.

M’agradaria compartir el nostre dia de festa vilanovina més genuí, més acolorit, més alegre amb vostè també aquest any. Se el gran honor que suposa rebre aquesta invitació i que molts vilanovins pagarien el que fos per poder-ho viure però no puc fer-ho. No puc anímicament i no puc perquè la meva consciencia no em deixa.

No la faig responsable de governar amb el partit socialista, crec que aquí les responsabilitats son compartides amb els que podrien formar govern amb vostè i no ho fan. Soc conscient que amb 4 regidors és impossible governar un ajuntament com el de Vilanova. Malauradament  tenen dos regidors de la seva anterior coalició que ara els estan perjudicant més que mai.

No tinc res personalment contra les persones del PSC que comparteixen govern amb vostè, però si que tinc molt en contra de les seves actuacions polítiques. Reitero que son còmplices de les presons preventives, de les causes inventades, de les vulneracions de drets i de l’aplicació del 155. S’ha de parlar clar d’una vegada: sense la benedicció al govern de l’estat per part del PSOE no hauria estat possible tot això. El president Rajoy i la vicepresidenta Saenz de Santamaría necessitaven mostrar unitat de país en prendre aquestes decisions i el suport per part del PSOE va ser clau per brindar-los una coartada. I el PSC des de Catalunya només s’ha fet sentir per defensar aquesta postura i el que és més cínic per carregar la responsabilitat d’això als polítics catalans. O sigui com que som independentistes hem d’estar preparats que ens passi qualsevol cosa, que se’ns vulnerin els drets, que se’ns engarjoli?  Perquè sí senyor, d’això es tracta. Encara no hi ha hagut cap judici i hem de sentir-nos dir que som delinqüents, fugats, ... On queda la presumpció d’innocència d’un país civilitzat?  I a més hem d’aguantar els comentaris paternalistes dient “Ja us vam avisar que passaria això”. O sigui que el mal dels independentistes ha estat pensar que vivíem en un estat democràtic incapaç de pervertir la llei pels seus interessos? Aquest és el nostre pecat?, infravalorar tota l’opressió que era capaç d’aplicar l’estat a la societat catalana independentista? Perquè el que encara no s’han adonat senyors del PSC és que aquesta opressió li estan aplicant a vostès també, només pel fet de ser catalans, el 155 no fa distincions. On ha anat a parar el PSC que va governar la ciutat durant tants anys? Em nego a pensar que a sota de la façana hi havia això, em nego. Si per altra banda es tracta de treure’n rendiment polític d’aquesta posició em deceben novament. Hi ha situacions que no es poden deixar passar perquè potser el proper adversari polític a abatre per part de l’estat seran vostès. I si jo em manifesto amb aquestes paraules corro el risc que algú em denuncii i acabi a la presó perquè avui la llibertat d’expressió ja no existeix i no veig que ho estiguin denunciant.

En fi senyora alcaldessa ja veu que no estic d’humor per venir a fer bona cara i un somriure diplomàtic, per tant excuso la meva assistència i li demano sinceres disculpes. Si fos per vostè vindria amb molt de gust, repeteixo.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament