Llibertat d'expressió

Justícia a la carta. Què ens està passant?

Alicia Oliva Alvarez 01-03-2018 16:43 Lectures 1417

Aquests dies se'ns ha informat sobre la condemna a un raper per expressar les seves opinions en forma de cançó. L'han condemnat a ni més ni menys que 3 anys i 6 mesos de presó per això. Però, què passaria si en comptes d'expressar-nos cantant, abuséssim d'una nena de 12 anys? La justícia espanyola ho té clar. En el segon cas un curs d'educació sexual és suficient. Es podria dir fins i tot que se li dóna encara menys importància al fet de pegar una pallissa a la teva parella en un portal, ja que per això et poden baixar la condemna a 9 mesos de presó. I així amb moltíssims més casos.

Fa anys que delictes contra la integritat física són condemnats amb una pena molt més severa que fa actes que suposen la llibertat d'expressió. Segons sembla, el nostre sistema judicial tria les condemnes a la carta i això només ens ofereix dues opcions: callar per por que ens tanquin o seguir lluitant en contra del que és realment injust.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré