Urbanitzacions

Nota de premsa de l'Associació de Veins i Propietaris de Valles Altos (Can Lloses-Can Marcer)

Volem donar les gràcies a tots els partits de l’Ajuntament per l’interès que estan mostrant per la problemàtica de la urbanització de Can Lloses – Can Marcer. Especialment, volem donar les gràcies als grups  ViA – PdeCat i UM9 per posar en marxa la primera taula de treball conjunta entre l’Ajuntament i l’Associació de Veïns de Can Lloses – Can Marcer al 2015, a Fem Poble per suport i implicació envers nosaltres, als tècnics municipals que estan treballant en trobar una bona sortida per a nosaltres i al govern actual del PSC per la continuïtat de la taula i per la feina i els esforços que estan fent per trobar una sortida a la urbanització.

L’Associació de Veïns també es vol sumar a aquesta taula de treball que es proposa ara, creiem que pot ser una bona eina per dinamitzar i accelerar el procés d’urbanització.

La situació actual de la urbanització es totalment precària, durant molts anys hem estat ignorats pels nostres polítics, i això ha desembocat en una urbanització, per dir-ho d’alguna manera, en la que no tenim serveis tan bàsics com subministrament elèctric en bona part del sector ni telèfon, l’asfaltat falta en el 90% de la urbanització, el clavegueram que hi havia en només en una part de la urbanització està inutilitzat, la gestió i subministrament de l’aigua potable la fem els propis veïns, òbviament seguint totes les directrius del ACA i del Departament de Salut de la Generalitat. No disposem d’enllumenat ni transport públics. Això genera situacions d’insalubritat i d’inseguretat pels veïns: es produeixen robatoris, hi ha empreses que dipositen habitualment les seves runes i deixalles a les escombraries i a les parcel.les amb total llibertat donat la gairebé nul.la presència policial. Estem tenint problemes perquè arribin les ambulàncies als domicilis d’aquelles persones que necessiten habitualment assistència, hi ha molts punts on els bombers pràcticament no podrien accedir pel mal estat dels “carrers” i això s’ha de sumar l’abandó per part de molts veïns de la neteja dels seus terrenys, donat l’incertesa de si podran mantenir la seva propietat o hauran de cedir una part important d’aquesta.

És per això, que a banda que es negociï un nou projecte d’urbanització, cal prendre ja tota una sèrie de mesures urgents per a eliminar les situacions d’insalubritat i d’inseguretat que es viuen en el dia a dia de la urbanització.

Volem recordar a tots els grups que, malgrat les mancances que té la urbanització, els veïns sempre han complert pagant els impostos a l’Ajuntament.

Primerament hem de prendre totes les mesures necessàries per arribar a un pacte entre tots els partits que formen el conjunt de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i que engloba el 100% de la ciutadania , perquè la continuïtat de la mesa de treball no estigui lligada a la presència en el govern d’uns grups determinats polítics.
Volem que la nova mesa de treball sigui més participativa, que inclogui a tots els partits polítics que representen a tota la ciutadania.
Aquesta mesa, creiem, ha de tenir un reglament intern de funcionament, que es reuneixi cada 2 mesos,  que estigui formada pels tècnics i advocats municipals, membres del govern, els portaveus que designin cada grup polític i, sobretot, pels legítims membres de la Junta de l’Associació de Veïns i Propietaris Can Lloses – Can Marcer.

Hem de buscar una viabilitat econòmica pel futur i hipotètic projecte, adaptar-lo a les nostres realitats socials i econòmiques actuals, ja que per exemple, el 80% dels propietaris de la urbanització són pensionistes, gent de classe treballadora amb uns ingressos baixos o mínims que no poden assumir un habitatge al nucli urbà. Hem de soterrar l’actual projecte que data del 2010 ja que no s’ajusta de cap de les maneres a la realitat actual. 

Necessitem i esperem que entre tots presentem noves propostes i arribem a una valoració justa que no suposi un daltabaix en l’economia dels nostres veïns.

Som conscients que estem a un any vista d’eleccions municipals i preguem i esperem que CAP dels partits vulgui treure un rèdit electoralista de la precària situació de la urbanització.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local